In het assortiment van het Italiaanse kledingmerk Q36.5 zien we een product dat we nog niet eerder hebben gezien, maar we weten wel direct waar het voor bedoeld is. Het gaat om de Wind Shell, een extra laag dat je onder je shirt kunt dragen. De Wind Shell is volgens Q36.5 geïnspireerd op de Gazzetta, de bekende roze Italiaanse sportkrant die renners vaak gebruiken om warm te blijven tijdens afdalingen.

Eenvoudig maar functioneel

Het idee is eigenlijk heel simpel. Een eenvoudig mee te nemen extra laagje tegen de wind om te dragen tijdens een afdaling of koude dagen. Best praktisch als je in de bergen aan het fietsen bent of als het tijdens je rit onverwacht wat kouder wordt. De Wind Shell bedekt de voorkant van je bovenlichaam en je gebruikt het als tussenlaag tussen je onderkleding en de buitenste laag van je outfit. Vastmaken kan door ‘m onder je bretels te stoppen. Het houdt niet alleen de wind tegen, maar hij zorgt ook voor isolatie zodat je borst lekker op temperatuur zal blijven.

Als je de Wind Shell opvouwt heb je een compact pakketje dat prima in een achterzakje past. Dat pakketje weegt 40 gram. Het product bestaat qua materiaal uit een combi van polyester, polyamide en polyurethaan en volgens Q36.5 kun je ‘m in alle seizoenen gebruiken.

De Wind Shell is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, donkerblauw en olijfgroen. De kleur is wat mij betreft niet heel belangrijk, aangezien je het product onder een fietsshirt draagt. De Wind Shell kost € 50,- en er is één universele maat.

Meer info via Q36.5.