Boven aan de webpagina over de Wish One Quest staat: a bomb proof steel frame designed for bikepacking and long-term adventures. Het begint al goed! De tekst staat er in het Engels, maar staat ook in het Frans op de website. Wish One is namelijk opgericht door twee fietsvrienden uit Frankrijk. Hun doel? Mensen inspireren om te fietsen! En om fietsen te ontwerpen met een lage impact op het milieu.

Voor het milieu?

Fietsers hebben natuurlijk altijd een streepje voor als het om het beschermen van het milieu gaat. Tijdens het fietsen stoot je wel CO2 uit, maar dat komt nooit in de buurt van de uitstoot van een auto. Maar het produceren van zo’n fiets kost natuurlijk wel een hoop grondstoffen. Wish One probeert dat te beperken door zoveel mogelijk te hergebruiken. De buizen zijn voor 70% gemaakt van gerecycled staal of aluminium. Goed initiatief!

Quest

Het model van Wish One dat het meest onze aandacht trok was de Quest. Ontworpen voor lange avonturen en bikepacken. De fiets is opgebouwd uit HSS Spirit Columbus Steel buizen, hiervoor recycled Columbus dus 70% van het staal. Bij het frame wordt wel een carbon voorvork geleverd. En zoals het een echte avontuurlijke fiets betaamt gaan er brede banden in tot maximaal 45c met een 700c wiel of 2.1 inch met een 650b wiel. Om het comfortabel te houden heeft de fiets een langere balhoofdbuis en zitten er rondom aansluitingen voor spatborden, bagagedragers en verlichting. Ook is de achtervork verlengd om meer stabiliteit te geven als je de fiets zwaar beladen hebt. Klaar voor het avontuur dus.

Je kunt kiezen voor een frameset of voor een volledige fiets. Een frameset kost je € 3500,-. Een complete fiets begint vanaf € 5500,-. Meer informatie vind je op de website van Wish One.