We moeten nog even wachten tot september voor het WK wielrennen 2022. 18-25 september is Wollongong in Nieuw-Zuid-Wales (Australië) het decor voor de verschillende wedstrijden. Er is nu een korte video uitgebracht waar je een goede indruk krijgt van het parcours voor de elite rijders.

3945 hoogtemeter voor de heren, 2433 hm voor de dames

De start is in Helensburgh, daarna wordt er in langs de kust naar de eerste lus gereden. Deze Mount Keira Loop wordt 1 keer gereden waarna de renners een lokaal rondje in Wollongong meerdere keren afleggen. Voor de dames is dat zes keer, voor de heren is dat 12 keer. Bij de dames kom je dan in totaal op een afstand van 164,3 km met 2433 hoogtemeters. De heren leggen in totaal 266,9 km af met 3945 hoogtemeters.

Mount Keira en Mount Pleasant

Een belangrijke klim is Mount Keira. Deze klim 8,7 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5% met een maximum van 15%. Deze beklimmen de renners maar 1 keer. Als je denkt dat je dan klaar bent wat betreft klimmetjes dan valt dat toch tegen. De lokale loop is namelijk niet vlak. Mount Pleasant bijvoorbeeld is 1,1 km lang, stijgt gemiddeld 7,7% met een max van 14%. En dan te bedenken dat de dames 6 keer die loop rijden en de heren maar liefst 12 keer. Dan gaat het toch echt wel in je benen zitten.

In de video vertellen Mark Renshaw en Jessica Simpson over het parcours. En door de video krijg je een goed beeld hoe mooi het daar is. Bijna een soort jungle tijdens bij Mount Keira. Erg mooi.

Meer info via Wollongong 2022

Tags: