De hele wereld is zo’n beetje in de greep van Corona. Er zijn natuurlijk belangrijkere dingen dan fietsen op dit moment. Maar als je niet ziek bent, dan moet jezelf toch bezig houden deze dagen. De regels veranderen constant en het is natuurlijk afhankelijk van waar je woont of je buiten mag fietsen. We hebben een inspirerend stukje gemaakt van profrenners en andere fietsers die het beste er van maken in deze tijd. De ene nog vreemder dan de ander, maar zolang je je aan de geldende regels houd, kunnen wij het wel waarderen. Hopelijk put je er zelf ook wat motivatie uit!

Maxim Pirard

Maxim Pirard kwam in 2018 bij Bahrein-Merida, maar kreeg na een half jaar te horen dat er geen plek voor ‘m was. Maar hij is niet gestopt met wielrennen en werd in 2019 zelfs UCI Gran Fondo World Champion. Hard fietsen kan hij dus wel. Volgens ons is Maxim één van de creatiefste renners die bezig is op Strava. Zo stak hij de zorgverleners een hart onder de riem, door een route te rijden in de vorm van een hart. Creatief en het geeft je een uitdaging tijdens het alleen fietsen. En dit is iets wat iedereen moet kunnen, qua afstand.

Andere dingen die Maxim doet, worden wat lastiger om na te doen. Zoals die keer dat hij heel Oost-Vlaanderen rond reed. Een afstand van 364,70 kilometer!

Ook kwam hij op het idee om bijna iedere straat in de omgeving van zijn eigen dorp te fietsen. Zo kwam hij op 207 kilometer in een straal van maar 10 kilometer. Met de hashtag #blijfinuwdorp geeft hij je toch wat extra inspiratie. Ken jij al iedere weg in je woonomgeving? Oh en zaterdag gaat hij “eventjes” twee keer rond heel Vlaanderen. 1008 km! Bizar! Misschien moet je hem maar volgen.

Robert Gesink

Robert Gesink zit tijdens de lockdown in Andorra, zijn huidige woonplaats. Hij maakt z’n trainingskilometers vooral op de fietstrainer en rijdt routes via Zwift. Afgelopen zondag reed hij virtueel samen met Sergi Bassas over het eiland Banie, van de Solomoneilanden. Normaal traint Gesink wel vaker met Bassas. Samen buiten trainen kan niet, maar nu spreekt ie toch nog met ‘m af. Zo kan je toch nog samen rijden.

Er zullen aardig wat profrenners de nodige motivatieproblemen hebben om binnen te trainen. Wanneer gaan ze weer racen? Het onbekende is vaak funest voor de motivatie. Zo gaf Gilbert laatst aan dat hij slechts 40 minuten op de rollen had getraind. Maar Gesink lijkt er toch wat minder last van te hebben. Die trapte op 18 maart, maar liefst 250 kilometer weg op zijn Tacx Magnum.

Kijk ook nog even naar waar Gesink zijn fietstrainer kan neerzetten. Geen slechte plek, dacht ik zo! Dan lukt het vast wel om de motivatie te vinden.

Thomas de Gendt

Thomas de Gendt heeft de afgelopen dagen meegedaan aan de Tour of Watopia van Zwift. En als je normaal gesproken op je rondje, jaagt op alles wat voor je fietst, dan kan je dat in de Tour of Watopia doen. Het is een mooie uitdaging. De Gendt reed zelfs zo hard dat hij door de hoge wattages tijdelijk geblokkeerd werd door Zwift. Deze Tour of Watopia is nog te rijden tot vandaag, 2 april, maar Zwift komt al met een nieuwe uitdaging voor erna: de Haute Route

Lachlan Morton

Vorig jaar werd cultheld Lachlan Morton een nog grotere held, na het winnen van meerder lange-afstand-races. Hoe brengt iemand die normaal urenlang op de fiets zit zijn dagen door, vroeg ik mij af. Lachlan kiest voor solo op off-road paden. En met een beetje geluk, hoef je buiten de steden van de Verenigde Staten dan soms helemaal niemand tegen komen onderweg. Nou hebben wij in Nederland niet van de zulke mooie verlaten wegen, maar je kunt wel op zoek gaan naar de rustigere paden en als je een gravelbike hebt, naar de gravelpaden. Zo kan je, jezelf in een kleine straal van je woning toch nog vermaken.

View this post on Instagram

Solo.

A post shared by lachlanmorton (@lachlanmorton) on

Trek-Segafredo

Als je echt geen motivatie hebt om weer binnen te trainen, dan helpt misschien de gedachte dat je met een prof samen kunt fietsen. Trek-Segafredo organiseerde afgelopen zondag een rit waar meerdere renners van Trek-Segafredo aan meededen. Op de foto zie je dat Lucinda Brand net iets achter Koen de Kort zit. Er zijn al meerdere ploegen die volgen, dus hou de instagram-pagina’s van de ploegen in de gaten en misschien kan je virtueel even naast een prof rijden.

Genoeg uitdagingen dus tijdens deze Corona-crisis. Met binnenfietsen zit je helemaal veilig. Wil je toch naar buiten, hou je dan wel aan de richtlijnen! Wij doen ons best om toch de nodige kilometers in de benen te houden. Zijn jullie nog leuke ritten of initiatieven tegen gekomen? Of ben je wat speciaals van plan? Laat het ons weten.