Toch bijzonder hoe een wit wielershirt erg chic kan zijn, terwijl een witte fietsbroek een no-go is. Tenzij je wereldkampioen bent misschien. Het Italiaanse Dotout heeft voor deze zomer een erg chique serie witte wielershirts. Wittinten is misschien een betere benaming voor de kleur. Zelfs voor als je casual je gravelritjes wil rijden, hebben ze iets voor je. Zelf ben ik stiekem wel een beetje fan van wit, zeker op zomerse dagen.

Dotout = punt uit

Dotout is een Italiaans kledingmerk dat niet alleen fietskleding maakt, maar ook skikleding. Het merk bestaat sinds 2015 en Dotout betekent punt uit. Ze doelen daarmee op een punt achter je dag te zetten om naar buiten te gaan, de fiets op. Een mooi streven voor ons allemaal toch?

Casual gravelshirt voor relaxte gravelritten

We lichten er vier shirts voor je uit. Twee fietsshirts met korte mouwen, een mouwloos shirt en een casual shirt voor een gravelrit. Het shirt op de headerfoto is eigenlijk het minst wit van allemaal, met zwarte uiteinden van de mouwen en gekleurde schouders. De rest van het shirt is wel wit, op één achterzak na dan. Alsnog is het een heerlijk zomers shirt, perfect voor deze periode van het jaar. Het logo op de achterzijde is reflecterend en grippers aan de binnenzijde houden het shirt op zijn plek. In de kraag van het shirt staat de tekst: back in two hours. Leuk detail!

Het tweede fietsshirt is vrijwel helemaal wit en zo’n shirt hoort wat mij betreft thuis in je kledingkast. Als je lekker gebruind bent op een zomers dag, mag het gewoon! Het shirt heeft net als het eerste shirt een strakke fit en drie zakken op de rug. Een volledige rits op de voorkant, grippers aan de binnenkant en reflectie op de achterkant. Met name het design is dus anders.

Als derde hebben we dan het mouwloze shirt. Het shirt heeft drie zakken op de rug en een volledige rits aan de voorkant. Het mouwloze shirt heeft volgens Dotout een hoog ademend vermogen en is licht van gewicht. Grippers aan de binnenzijde houden het shirt op zijn plek. Het meest linkse zakje op de rug is donkergrijs en is deels reflecterend. Op dit zakje zien we ook het logo van Dotout. Op de linkerschouder staat de merknaam vermeld. Je kunt dit shirt zo dragen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het te gebruiken als extra laag.

Casual gravelshirt

Het gravelshirt neigt naar beige en heeft op de achterkant één zak met rits. Het shirt heeft een losse fit en op de schouder staat het logo van Dotout. De merknaam staat op het achterzakje. Het shirt voelt zacht aan en is gemaakt van Polartec Power Dry. Dit materiaal zorgt aan de binnenkant voor een snelle afvoer van zweet op je huid, en aan de buitenkant voor een snelle droging. Een lekker shirt voor een relaxte gravelrit als je het mij vraagt. Bij elkaar een lekker witte collectie, die bij uitstek geschikt is om te dragen in zomerse omstandigheden.

Meer info via Dotout en verdeler Carbonbike.