In navolging op Team Canyon Sram heeft nu ook Dimension Data een Zwift Academy opgezet, voor de mannen dit keer dus!

De wedstrijd is open voor alle ‘non-professional’ wielrenners die Zwift gebruiken. De prijzen worden echter alleen verdeeld onder renners die in de U23 categorie vallen. Wil je kans maken op de hoofdprijs, een contract bij het development team van Dimension Data, mag je zelfs niet ouder zijn dan 21 jaar. Het gaat hierbij om de leeftijd die je hebt op 1 september 2017.

Maar, zoals gezegd, is de wedstrijd open voor iedereen die Zwift gebruikt om te trainen. Je hebt tot 13 oktober de tijd om je te kwalificeren (erg krap, maar kan nog wel!). De kwalificatie bestaat uit het deelnemen aan een vijftal ‘group-rides’ en twee races. Naast deze events, zal je ook een achttal work-outs moeten volbrengen. Belangrijk hierbij is dat je gewicht wordt gemeten en ingevoerd alvorens je de work-out start. Aan de hand van uitslagen van de work-outs en de gegevens zullen er tien halve finalisten uit de bus rollen.
De halve finalisten krijgen een Tacx trainer waarmee zij in de periode van 13 tot 19 november wederom tegen elkaar gaan strijden. Bij deze ronde vallen er zeven renners af. De top drie gaat op trainingskamp naar Kaapstad, waar de finale plaatsvind. Hier zal de competitie worden afgesloten met de uiteindelijke winnaar, die een contract wint bij het development team.

Nu lijkt het alleen interessant voor renners die tussen de 18 en 21 jaar oud zijn, maar dat is niet helemaal waar. Wanneer je deelneemt aan de Zwift Academy wordt je in elk geval uitgedaagd om het maximale uit je training te halen. Ben je een ‘finisher’ van deze Zwift Academy ontvang je een virtueel Dimension Data jersey, maar draag je ook je steentje bij voor het goede doel. Per tien ‘finishers’ zal er een fiets worden gedoneerd door de stichting Qhubeka. Het goede doel uit Zuid-Afrika dat mensen op de fiets helpt om naar een school of ziekenhuis te kunnen reizen. Dus ook als je niet kan winnen, wordt je energie erg goed besteed!

Meer info en inschrijven kan via Zwift Academy