3T xploro BMW

Er is er weer een voor het lijstje “Automerken die ook iets met fietsen willen”. Onlangs was Mercedes aan de beurt, dit keer voor de BMW rijders die van een avontuur op de fiets houden. BMW maakte ook al eens zelf een “BMW M Carbon” fiets, maar dat was in 2011. Nu doen ze het samen met 3T met de Exploro, de gravelbike uit het assortiment van de Italianen.

High-end 3T Exploro

Volgens BMW is de 3T Exploro de beste gravelbike die er momenteel op de markt is. “Een fiets voor plezier, prestatie en de luxe uitstraling voor de BMW klanten”. Dit zie je ook terug in de onderdelen waarmee de fiets is afgemonteerd. Het frame is verkrijgbaar in de kleurstellingen Grey/Grey en Grey/Blue. Bij de eerstgenoemde kleurstellingen heeft het frame twee verschillende grijstinten en is de binnenkant van de voorvork lichtblauw gekleurd. Deze lichtblauwe kleur zie je ook terug bij de logo’s op het frame. De Grey/Blue uitvoering heeft hetzelfde design alleen is er een grijze kleur vervangen voor blauw. Daarbij is de voorvork geheel grijs maar zijn alle logo’s op de fiets blauw.

3T for BMW Specs

De prijs van beide uitvoeringen is € 5499,- en hij is onder andere te bestellen via de webshop van 3T. Mocht je geen BMW hebben kan je toch een beetje een BMW rijden met deze Exploro.

De Exploro is afgemonteerd met een Shimano GRX 1X11 groepset en hydraulische schijfremmen. De 650b wielen zijn van aluminium en komen van Fulcrum. Daar omheen liggen de Schwalbe G-One Speed gravelbanden. Het broertje van de Schwalbe G-one Allround, die we afgelopen seizoen hebben getest. Zoals gezegd is de aandrijflijn voorzien van de full carbon en lichtgewicht 3T Torno crank. Om het geheel compleet te maken is de fiets voorzien van een Brooks Cambium C17 H zadel en Cambium stuurlint. Dit geeft de Exploro een mooi en chique tintje, vind ik.

Gravelen rond Siena

Voor de lancering hebben ze onderstaande video gemaakt. Opgenomen rond het gravel walhalla van Europa, Siena. De plek waar de Strade Bianche finisht en waarvan ik uit eigen ervaring weet dat je er schitterend kan fietsen op je gravelbike!