De Nederlanders juichen natuurlijk allemaal voor Max Verstappen in de Formule 1. En de coureurs van Mercedes zijn de ‘vijanden’. Maar nadat Bottas, coureur van Mercedes, een foto deelde op Twitter wordt het voor ons fietsers moeilijker om ook niet te gaan juichen voor Mercedes. Want op de foto is Bottas op een racefiets te zien. En dan heb je gelijk punten verdiend natuurlijk!

En het is niet zomaar een fiets, want hij wordt door Mercedes Formule 1 team zelf gemaakt. Tenminste dat zegt de sticker op de bovenbuis: handcrafted by Mercedes-Benz AMG Petronas F1 Team. Dezelfde ontwerpers die aan W11 Formule 1 auto hebben gewerkt, hebben dus ook aan deze fiets gewerkt. Maar of het handcrafted op het hele frame, alleen de laklaag of misschien wel alleen de stickers gaat weten we niet. Het valt onder N+ Bikes, waar ook al onder de naam Mercedes een e-bike werd gemaakt.

Aerodynamica

Als er één punt is waarop Formule 1 en fietsen bij elkaar komen dan is het aerodynamica. Dus hoe kan het ook anders dat de ontwerpers van Mercedes een aeroracer maken. Het hele frame ziet er aero uit, maar de speciale constructie bij de voorvork om de drag van een schijfrem te verminderen is toch wel uniek.

Pirelli banden

Het zou natuurlijk stom zijn om niet hetzelfde merk banden te gebruiken als bij de Formule 1. De fiets heeft staat dan ook Pirelli P Zero banden. De kleurtjes op de banden zijn gelijk aan de teamkleuren. Net als de fiets zelf trouwens die helemaal in hetzelfde design als de Formule 1 wagen is gegoten.

Niet alleen voor Bottas

Leuke is dat de fiets niet alleen voor Bottas is, want hij is te koop. Je kunt de fiets kopen met SRAM Force 22 voor € 5.314,- , Force AXS voor € 7.971 ,- of Red eTap voor € 10.268,-. De fiets is er wil in een gelimiteerde oplage. Hoeveel er maar worden gemaakt staat er niet, maar wel dat het extremely limited is. Als het goed is zou het eerste model in mei worden afgeleverd.

Meer info via N+ Bikes