Drie opvallende nieuwe kleuren in het assortiment van het Duitse merk ABUS: Pure Grey, Pure White en Pure Mint. Wat direct opvalt is het witte foam aan de binnenkant, waardoor de helmen er echt uitspringen. De drie Pure kleuren zijn beschikbaar op drie verschillende ABUS helmen: de AirBreaker, GameChanger 2.0 en als laatste de StormChaser Ace en de oplettende kijker heeft ze tijdens o.a. het WK al gezien op de hoofden van renners van Movistar.

Pure Grey, Pure White en Pure Mint

Persoonlijk vind ik de witte variant het mooist, omdat zowel de binnen- als buitenkant van de helm wit zijn. Heel clean dus. Want dat is misschien ook wel het meest opvallende aan de nieuwe Pure kleuren.
De helmen uit de Pure collectie hebben allemaal het witte EPS aan de binnenkant, en grijze straps. Wel fijn, omdat dit even wat minder snel vies wordt dan helemaal witte straps. De schaal van de helm is er in drie kleuren en dat is naast wit ook mint en grijs.

Wit EPS en grijze straps

Door het witte EPS aan de binnenkant van de helm krijgt de helm een compleet andere uitstraling. De straps en padding zijn dan weer lichtgrijs, ongeacht de kleur die je kiest. Bij de meeste helmen – ook in het assortiment van ABUS – zijn zowel het EPS als de straps zwart. Straps maar zeker ook EPS zijn behoorlijk bepalend voor de uitstraling van een helm, en als je die dan wit en lichtgrijs maakt ziet dat er helemaal anders uit. Ik vind het wel verfrissend eerlijk gezegd, maar dat is natuurijk een kwestie van smaak.

Drie helmen uit Made in Italy lijn

De drie helmen waarop ABUS de nieuwe kleuren toepast komen allemaal uit de Made in Italy lijn van het merk. Deze lijn wordt in Italië geproduceerd en collega Coen deed eerder al eens een fabrieksbezoek in Italië bij ABUS. De GameChanger 2.0 is het topmodel van het merk, waar ook diverse profploegen mee rijden. Deze aerodynamische helm is de opvolger van de GameChanger en is aerodynamischer én beter geventileerd in vergelijking met zijn voorganger.

De AirBreaker is iets goedkoper dan de GameChanger 2.0 maar nog steeds een high-end fietshelm. Deze helm zien we ook in het profpeloton, maar dan op de warmere dagen. Bij de AirBreaker ligt de focus namelijk meer op ventilatie. De ABUS AirBreaker helm was al in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en met de Pure kleuren wordt dit assortiment nog verder uitgebreid.

En last but not least hebben we dan nog de StormChaser Ace. Een betaalbare helm die ABUS omschrijft als wedstrijdhelm die qua positie net onder de tophelmen zit. Nog steeds een nette helm, met geprinte logo’s – dus geen stickers – en een meegespoten onderkant.

Meer info via ABUS.

Tags: