De Made in Italy lijn van ABUS is een serie helmen die in Italië wordt gemaakt. Het betreft de modellen WingBack, PowerDome Ace, StormChaser Ace, AirBreaker en GameChanger van ABUS. Ook de tijdrit en triathlon helmen komen uit Italië. Het is trouwens niet voor het eerst dat we over de helmen in deze collectie schrijven, want eerder testte Coen de GameChanger 2.0 en Joost de PowerDome. In dit artikel willen we het vooral even hebben over de vernieuwde kleuren in de collectie, waardoor er meer lijn en overzicht is aangebracht. Waar ABUS voorgaander jaren heel veel verschillende designs en kleuren in het assortiment had, is er nu gekozen voor meer eenheid tussen de vijf modellen uit Italië.

Made in Italy

De Made in Italy lijn van ABUS wordt alsmaar uitgebreid, en dat is leuk om te zien. Collega Coen was vorig jaar op fabrieksbezoek bij ABUS in Italië. Daar werd de GameChanger 2.0 geintroduceerd en niet lang daarna is er met de WingBack nog een nieuw model bijgekomen. Het overzichtelijke van de Made in Italy helmen is dat de hele collectie in vergelijkbare kleuren verkrijgbaar is. Leuk detail aan deze lijn is dat je de helmen altijd kunt herkennen. Op elke helm zijn namelijk de kleuren van de Italiaanse vlag terug te vinden, met de tekst Made in Italy. Een leuk, subtiel detail.

Nieuwste aanwinst in de Made in Italy lijn: de WingBack

Eind vorig jaar introduceerde ABUS het model WingBack, als nieuwste aanwinst in de Made in Italy lijn. De helm is betaalbaar, ziet er goed uit én is in maar liefst tien verschillende kleuren verkrijgbaar: goldfish orange, performance red, flip flop purple, race grey, shiny white, polar white, moss green, gleam silver, titan en velvet black. Als er nu nog geen kleurtje voor je bij zit weet ik het ook niet meer 😉 Persoonlijk vind ik de paarse kleur flip flop purple er lekker uit springen.

Koerspetje bij de PowerDome Ace

Als ik de doos van de PowerDome Ace helm open zie ik een leuke gadget liggen, want je krijgt er een koerspetje bij! Leuk cadeautje, en het koerspetje ziet er goed uit. Merknaam ABUS staat in een retro lettertype op de klep en het design van het petje past goed bij de helm. Het koerspetje is overigens ook los te koop in vier verschillende designs. De PowerDome Ace helm is verkrijgbaar in de kleuren metallic copper, moss green en race grey, en zelf vind ik de kleur moss green eruit springen. Naast de Ace uitvoering met koerspetje, is de PowerDome ook verkrijgbaar in een standaard uitvoering.

StormChaser Ace als opvolger van de StormChaser

Ook de StormChaser Ace is nieuw, maar wellicht komt deze modelnaam je toch al bekend voor. De StormChaser Ace is de opvolger van de StormChaser, die in 2020 werd geïntroduceerd. Ten opzichte van de vorige versie zijn de logo’s op de helm geprint, in plaats van dat er stickers zijn gebruikt. Ook is de onderkant meegenomen in het spuitwerk, en dat ziet er toch net iets gelikter uit. Volgens ABUS is het een wedstrijdhelm die onder de topmodellen komt, en de prijs is dan ook net iets vriendelijker. De helm is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, van een standaard velvet black tot de knallende kleur performance red. Verder zijn er nog de kleuren race grey, flip flop purple en polar white, die we ook weer terugzien bij andere modellen in de Made in Italy lijn.

Het topmodel: de GameChanger 2.0 Mips

Last but not least hebben we dan nog het topmodel van ABUS, de GameChanger 2.0 Mips. Deze helm is de aerodynamische topper waarmee we de renners van Team Movistar en het Tudor Pro Cycling Team zien rondrijden. De helm is voorzien van MIPS en is verkrijgbaar in de kleuren performance red, velvet black, shiny white en flip flop purple. Collega Coen schreef onlangs een eerste indruk van de GameChanger 2.0 zonder Mips.

De luchtige AirBreaker

Naast een aerodynamisch topmodel is er ook de AirBreaker, waarbij het lichte gewicht en luchtige karakter ideaal is voor de warme dagen. Niet voor niets zien we de mannen van bovengenoemde ploegen hier veel mee rijden tijdens de warme koersdagen. De helm gaat inmiddels al sinds 2019 mee, en het zal mij niet verbazen als deze net als de GameChanger over niet al te lange tijd een 2.0 versie zal krijgen. De AirBreaker is nog verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, inclusief de nieuwe kleuren voor 2024.

Veel kleuren komen overeen

Zoals je kunt lezen komen veel kleuren terug bij twee of meer modellen uit de Made in Italy lijn. Bijvoorbeeld de kleur race grey, die voor de PowerDome Ace, WingBack én StormChaser Ace beschikbaar is. Of de kleur performance red, verkrijgbaar op de WingBack, StormChaser Ace en de GameChanger 2.0 Mips. Om het overzichtelijk te houden zet ik hieronder de helmen, inclusief de kleuren, maten en prijzen, op een rijtje.

ABUS WingBack
Kleuren: goldfish orange, performance red, flip flop purple, race grey, shiny white, polar white, moss green, gleam silver, titan, velvet black
Maten: S, M, L
Gewicht: 240 gram (zelf gewogen in maat M)
Prijs: € 99,95

ABUS PowerDome Ace
Kleuren: metallic copper, moss green, race grey
Maten: S, M, L
Gewicht: 229 gram (zelf gewogen in maat M)
Prijs: € 149,95

ABUS Stormchaser Ace
Kleuren: performance red, race grey, velvet black, flip flop purple, polar white
Maten: S, M, L
Gewicht: 234 gram (zelf gewogen in maat M)
Prijs: € 149,95

ABUS AirBreaker
Kleuren: flip flop purple, race grey, polar white, gleam silver, titan, velvet black
Maten: S, M, L
Gewicht: 217 gram (zelf gewogen in maat M)
Prijs: € 249,95

ABUS GameChanger 2.0 Mips
Kleuren: performance red, velvet black, shiny white, flip flop purple
Maten: S, M, L
Gewicht: 280 gram (zelf gewogen in maat M)
Prijs: € 299,95

Meer info via ABUS.

Tags: