Het Duitse merk ABUS introduceert met de WingBack een nieuw sportief instapmodel helm. Hij kan worden gebruikt door de sportieve wielrenner maar ook een urban fietser aldus ABUS. De helm wordt gekenmerkt door een strak en tijdloos design en heeft veel eigenschappen meegekregen van de duurdere ABUS modellen.

Instapmodel met goede looks

Het leuke bij ABUS vind ik dat ze de betaalbare instapmodellen ook de goede looks meegeven. Een ander mooi voorbeeld daarvan is de eerder gelanceerde ABUS PowerDome en nu dus ook de WingBack. Waar bij sommige merken de instapmodellen ook echt een goedkope uitstraling hebben, weten ze dat bij ABUS goed te verpakken. En dat is mooi, want zo is er voor iedere portemonnee een fraaie en vooral ook veilige helm verkrijgbaar.

Zoom Ace verstelsysteem en Quin ready

Op de beide zijkanten staat het zwarte ABUS logo en verder staat de typeaanduiding WingBack in zwarte letters op de helm. De basis van de helm is wit en bij de ventilatiegaten is het foam van de helm zichtbaar. De padding in de helm zien er comfortabel uit en aan de achterkant zien we het Zoom Ace verstelsysteem waarmee je de helm eenvoudig op de juiste maat afstelt.

Made in Italy

Net als de PowerDome wordt ook de nieuwe WingBack helm in Italië geproduceerd, op de plek waar collega Coen onlangs bij ABUS op fabrieksbezoek is geweest. Dat deze helm tot de ‘Made in Italy’ lijn behoort is ook terug te zien op de helm, want bovenop zien we een klein Italiaans vlaggetje met daaronder de tekst ‘Made in Italy’. Een leuk detail op de verder vrij ingetogen helm. De helm is er in tien verschillende kleuren waarbij de flip flop purple en goldfish orange er uit knallen als je op zoek bent naar wat meer kleur. Hij kost € 99,95 en is verkrijgbaar in de maten S, M en L.

Meer info via ABUS

Tags: