Telkens als we op een moment komen waarop we denken alles wel een keer gezien te hebben, worden we weer verrast door een speciale racer. Dit keer van het merk Colnago, met een unieke V4RS in een goudkleurig ontwerp, ter ere van de samenwerking van Colnago met de Giro d’italia. Vorig jaar brachten ze al een goudkleurige editie uit op het C68 model, maar hier gaat het om het topmodel waarop dit design aanvankelijk getest is. Het gaat om een oplage van slechts één stuk, en aan veilinghuis Sotheby’s de eer om deze unieke Colnago te veilen.

Alleen het beste van het beste qua afmontage

Waar we laatst nog over de Colnago V4RS van Tadej Pogacar schreven, kon ik het niet laten om deze speciale editie ook even uit te lichten. De Gioiello editie is uitgevoerd met een Campagnolo Super Record WRL 12-speed groepset en Bora Ultra WTO 45 wielen. Pirelli P Zero banden, een carbon Selle Italia SLR Super Flow zadel en een CC.01 geïntegreerde cockpit van Colnago zelf maken het plaatje compleet.

Maar wat het plaatje echt compleet maakt is natuurlijk het design op deze V4RS. Het grootste deel van het frame is voorzien van bladgoud, en dat is toch wel heel bijzonder. Het resterende deel is matzwart, en de decals zijn of in bladgoud of in het matzwart uitgevoerd. Het bladgoud zorgt voor een mooie structuur, en de kleur en de look kan van plek tot plek wat verschillen. Qua decals is de V4RS rustig gebleven, maar ik denk dat het bladgoud al genoeg indruk achterlaat.

3D- geprinte bidonhouder voorzien van bladgoud

Het meest opvallende detail is toch wel de bidonhouder. Die bidonhouder is 3D-geprint en geïnspireerd op de Trofeo Senza Fine, de trofee die jaarlijks aan de winnaar van de Giro d’Italia wordt uitgereikt. Ook deze bidonhouder is van bladgoud voorzien, en dat is toch wel het meest bizarre detail dat ik tot noch toe op een fiets heb gezien.

Bieden maar!

Bieden kan via de website van Sotheby’s, en je hebt de mogelijkheid om een bod uit te brengen tot dinsdag 21 mei om 14:00. De geschatte opbrengst van dit ‘veilingstuk’ ligt op € 20.000,- tot € 25.000,-, maar gelukkig heb je nog wel een paar dagen om te sparen. Het gaat trouwens om een exemplaar in framemaat 51.

Meer info via Colnago en Sotheby’s.