Het lijkt ons een hele eer, om de mechanieker te zijn van een kampioen als Tadej Pogacar. In een video op het YouTube-kanaal van Gee Millner wordt een Colnago V4RS opgebouwd voor de renner van Team UAE Emirates, dus maak je maar klaar voor een heerlijke video van ruim twintig minuten.

Bij Team UAE Emirates rijden ze op de Colnago V4RS, afgemonteerd met Shimano Dura Ace. Andere componenten zoals de cockpit en wielen zijn van Enve. Het speelse gemak en de duidelijk aanwezige kennis en kunde waarmee deze racer wordt opgebouwd is indrukwekkend om te zien. En je krijgt een leuk kijkje achter de schermen. Zo zien we dat Pogacar rijdt met kettingbladen en remschijven van Carbon-Ti en kiest voor cranks met een lengte van 165 millimeter.

Pogacar was dit voorjaar al behoorlijk succesvol met winst in onder andere Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik, maar het seizoen begint eigenlijk pas net voor de tweevoudig Tourwinnaar. Hij gaat dit jaar voor de dubbel Giro-Tour, dus we gaan hopelijk nog veel van ‘m zien de komende periode.