Een goede standaard is een must, dat weet iedereen die een beetje zuinig is op zijn fiets. De BikeClip, een Nederlands idee op financieringsplatform Kickstarter, doet precies dat.

Soms kan je niet anders, maar thuis zet je je fiets het liefst zo neer dat hij niet kan vallen. Elk krasje is er één te veel. Een standaard is dan de meest praktische oplossing. Ophangen kan ook, zoals we met de Airlok al lieten zien. Maar die moet vast in de muur. Prima als je een vaste plek hebt en altijd daar je fiets plaatst. Een losse standaard kan soms makkelijker zijn.

Maurice Paulsson bedacht na een fietstocht met vrienden dat de standaard waar zij behoefte aan hadden nog niet bestond. Je moet er makkelijk je fiets in kunnen zetten en dan moet hij stabiel staan. Daarvoor heeft hij een ‘v-vorm’-design toegepast waarbij je de fiets met voor- of achtervork in de standaard klemt. Natuurlijk zonder dat er iets beschadigt. Handig daaraan is ook dat je geen rekening hoeft te houden met het type fiets dat je erin wilt zetten. Sommige standaards kunnen namelijk niet goed overweg met schijfremmen.

De BikeClip weegt 3,5kg. Geen vedergewicht, maar ook niet zwaar. Licht genoeg om nog eens mee te nemen, te meer omdat je hem kan opvouwen. Slimme eigenschap is dat je de voet van de standaard kan vullen met zand of water waarmee je hem 10kg zwaarder kan maken.

Zo zie je maar dat er zelfs aan een fietsstandaard nog een en ander valt te verbeteren. Lijkt het je wat dan kan je meehelpen met de financiering om het allemaal van de grond te krijgen, via de campagne op Kickstarter. Met een investering van 39 euro kan je er dan al een in huis hebben.

 

BikeClip_nocover1 BikeClip_carrying