Het is weer tijd voor iets leuks van Kickstarter! Iets dat we al vaker hebben gezien, maar met een twist. Met Airlok kan je je fiets aan de muur hangen, maar ook meteen op slot.

Het idee komt van de mensen van Hiplok. Die hebben al eerder laten zien dat ze creatief kunnen zijn in het afsluiten van fietsen. Dankzij hen kan je al je fiets op slot zetten met een tiewrap. Ondanks dat het ophangen van je fiets allang niet meer bijzonder is, blijft de Airlok wel interessant. Zoals de makers en de naam al aangeven, kan je er ook je fiets mee op slot zetten. Je moet het een beetje als een muuranker zien. Als je je fiets als een soort kunstwerk aan de muur in je huiskamer hebt hangen, is het wellicht wat overdreven, maar als jij je (2e) grote liefde in een schuurtje hebt staan, wordt het een ander verhaal. Dan kan je hem dus ophangen waarmee je wat ruimte vrij kan maken, maar dan kan je hem ook meteen vastzetten. Een schuur lijkt ons in ieder geval wat diefstalgevoeliger dan een huiskamer.

Nu hebben ze al voldoende geld opgehaald via Kickstarter en is de campagne afgelopen, je kan hem bestellen (pre-order) via Hiplok voor GBP 129,99, een kleine EUR 152, excl. eventuele verzendkosten. De Airlok komt er in de kleuren zwart, wit en rood. Begin 2017 zal het slot geleverd worden.

Airlok-1Airlok-2Airlok-3 Airlok-4