Een bruisende kleur voor het topmodel van Shimano, De RC903S fietsschoenen. Shimano introduceert namelijk een nieuwe kleur, en wel champagne. De kleur is geïnspireerd op de champagne die gebruikt wordt op het podium van wielerkoersen, aldus Shimano. De kleur is niet alledaags en ziet er classy uit.

Bestaand model in nieuw jasje

We schreven al eerder over de S-Phyre RC903 fietsschoenen, en qua specificaties is er niets veranderd. Dit model is ook pas sinds september vorig jaar op de markt. De toevoeging van de ‘S’ in de productnaam heeft te maken met het ontwerp van de schoen. De RC903 is het topmodel van Shimano, en dat zien we onder andere terug in de BOA Li2 sluitingen en in de carbon zool. In maat 42 weegt de schoen 225 gram. De schoen heeft een stijve hielcup die je voet goed op z’n plek moet houden en met de BOA sluitingen stel je de schoen gemakkelijk af.

De vijfde kleur

De schoen is er al in de kleuren wit, zwart, blauw en rood en volgens Shimano is de nieuwe kleur shiny en elegant, en daar ben ik het wel mee eens. De champagnekleur staat de schoen goed, en ook de overgang naar de zwarte achterkant is netjes gedaan. De zwarte BOA sluitingen werken contrasterend met het champagne en komen weer terug in de zwarte achterkant. Op de zijkant staat S-Phyre en op de bovenkant staat er in het klein de merknaam Shimano.

De schoenen zijn er in twee uitvoeringen, namelijk een standaard en een extra wijde variant. Qua maatvoering kun je kiezen uit de maten 36-48, waarbij de maten 37-47 ook in halve maten verkrijgbaar zijn. Je bent na aankoop € 379,95 lichter, maar dan heb je wel een speciale uitvoering van het topmodel. En wat mij betreft kun je er absoluut mee voor de dag komen.

Meer info via Shimano.