Nadat we op Social Media al lekker waren gemaakt met de nieuwe Shimano S-Phyre fietsschoen bij onder andere Mathieu van der Poel, moesten we toch nog even wachten op de officiële lancering. Afgelopen weekend was het dan zover, de RC903 werden officieel gepresenteerd. In een heren- en een vrouwen-versie.

De fietsschoen lijkt in eerste instantie redelijk op het vorige model dat in 2020 uit kwam, en dat klopt ook. Het gaat hier niet om een hele nieuwe schoen maar om een verbeterde versie. Deze schoen moet dan ook lichter zijn, iets meer comfort geven en er nog strakker uitzien dan de S-Phyre 902 schoenen.

Nieuwe hielcup en soepel bovenmateriaal

De schoen heeft een nieuwe stijvere hielcup gekregen die je voet nog beter op z’n plek moet houden. Verder is de geleiding van de voorste Boa draad veranderd. Dat zie je ook goed op de afbeeldingen. Samen met de aanpassing van de teenruimte is ook het bovenmateriaal iets soepeler is geworden. Dit moet dit ervoor zorgen dat de schoen naar wens af te stellen is, maar toch comfortabel blijft. De heren versie is er in de kleuren wit, blauw, rood en zwart.

Vrouwen-versie

De vrouwen-versie van de schoen is technisch gelijk aan de heren versie. Het verschil zit hem in het volume van de schoen, die is iets minder. Ook is de schoen iets smaller zodat hij beter aansluit voor bij de vrouwenvoet, volgens Shimano. De vrouwen-versie is er alleen in de kleur wit met een soort roze/olie glanzende achterkant.

Keuze genoeg

Voor de heren is er keuze uit maat 40 tot en met 48 waarbij je tot 46,5 ook nog halve maten hebt. Daarnaast is er nog een Wide versie van de schoen, die voor de brede voet is. Deze is er in maat 40 – 46. Tot slot is er dus de vrouwen uitvoering. Deze is er in maat 36 – 44. Keuze genoeg dus.

De zool en de Boa Li2 sluitingen zijn gelijk gebleven. Shimano geeft aan dat de schoen in maat 42 nu 225 gram weegt. Dat is 10 gram minder dan de vorige versie. De adviesprijs voor de Shimano S-Phyre is € 359,95. Hopelijk kunnen we ze snel testen.

Meer info via Shimano