Met de Acid Pro Pack 6 hebben de tassen van Cube er een kleiner broertje bij. Deze is vooral bedoeld voor de kortere offroad bikepack tripjes. De Acid Saddle Bag is er nu in drie verschillende formaten, waarvan we de 11 liter en 15 liter uitvoering al eens hebben beschreven. Met deze Saddle Bag Pack Pro 6 heeft het Duitse merk meteen de Design & Innovation Award 2024 gewonnen.

Waterdicht en veilig

Deze Award hebben ze onder andere gewonnen vanwege de zichtbaarheid van de tas. Als je deze onder je zadel monteert, zal je van alle kanten zichtbaar zijn door het gebruik van veel reflecterende details. In tegenstelling tot zijn grotere broers bestaat deze 6 liter variant uit één geheel, daar waar de 11 liter en 15 liter bestaan uit een harnas met losse waterdichte tas. De Pack Pro 6 is volledig waterdicht en heeft aan de zijkant een ventiel, zodat je overtollige lucht er makkelijk uit kan laten en zo compact mogelijk op pad gaat.

Je maakt de tas vast met een strap om je zadelpen en aan de rails van je zadel. De sluiting is het bekende oprol-principe, waarbij er geen water naar binnen kan komen als je hem goed oprolt. De zadeltas is gemaakt van slijtvast TPU kunststof dat vrij is van PVC. De zadeltas is op kritieke punten met textiel verstevigd zodat hij langer meegaat. Hij weegt 325 gram en heeft een afmeting van 30 x 17 x 12 cm. Aan de achterkant is er de mogelijkheid om een lampje te monteren.

Ook te gebruiken met dropper-post

Deze compacte zadeltas is volgens Cube vooral geschikt voor offroad bikepacking trips. Ze geven wel als tip mee, dat je even goed moet kijken hoeveel ruimte er is boven je achterwiel voor je hem gaat monteren. In combinatie met een dropper-post adapter van Acid, is deze tas ook te gebruiken in combinatie met zo’n dropper-post. Ideaal voor de avontuurlijke bikepacker, die van het ruigere werk houdt dus. Deze Pack Pro 6 is verkrijgbaar in het zwart, en kost een schappelijke € 69,95.

Meer info via Cube