Het WK Wielrennen is in volle gang en vanmiddag staat de wedstrijd voor de elite mannen op het programma. Het beloofd een spannende race te worden maar er is toch één naam die er bovenuit springt, en dat is die van Tadej Pogacar. De Sloveen heeft een succesvol seizoen achter de rug maar staat nog te popelen om daar een regenboogtrui aan toe te voegen. Voor wat extra moraal krijgt hij van Colnago een speciale racer, die ook te koop is.

Pogacar werkt zijn wedstrijden af op een Colnago 4VRS, afgemonteerd met een Shimano Dura Ace 12-speed groepset. Enve SES 4.5 wielen, Carbon-Ti kettingbladen en remschijven, Pirelli P ZERO Race TLR buitenbanden en een derrailleurhanger van Framesandgear maken het plaatje compleet. En waar de ‘standaard’ fietsen van Team UAE Emirates matzwart zijn, is deze racer een stuk kleurrijker.

De kleuren staan voor overwinningen van Pogacar

Het design is geïnspireerd op popart. Wat leuk is aan deze special edition is dat alle kleuren op het frame ook daadwerkelijk ergens voor staan, namelijk voor de overwinningen van Pogacar in verschillende wedstrijden. Geel staat voor zijn overwinningen in de Tour de France, roze voor zijn overwinning in het eindklassement van de meest recente Giro d’Italia.

De rode stippen en de witte vlakken voor de berg- en jongerentrui in de Tour, en groen voor Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. De kleuren blauw zijn referenties naar Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico en de bronskleur is een verwijzing naar zijn bronzen plakken op het WK van 2023 en de Olympische Spelen in Tokyo.

En of Pogacar op deze racer wereldkampioen gaat worden, dat weten we aan het eind van de middag. Maar dat deze fiets in beeld zal zijn, daar kun je wel op rekenen. Naast dat Pogacar vandaag op deze speciale racer fietst, is deze limited edition ook te koop voor £16,999.95.

Meer info via Colnago.