De tijd dat je bij een nieuwe fiets, je mount voor de fietscomputer zo kon overzetten is bijna verleden tijd. Elk merk heeft tegenwoordig zijn eigen stuur of, zoals sommigen zeggen, cockpit. En ik kan ook niet ontkennen dat die aerodynamische sturen er superstrak uitzien. Maar het monteren van een mount voor je fietscomputer is niet meer zo vanzelfsprekend.

Raceday sl en fi

Waar ik in de eerste alinea het woord mount gebruik bedoel ik de HideMyBell. Als je op de openbare weg fietst, is een bel niet alleen verplicht maar ook erg handig en bij zonnig weer en de bijbehorende drukte zelfs onmisbaar. Sexy is het misschien niet, maar daarvoor heeft HideMyBell al een tijdje een mooie oplossing. Voor wedstrijdrenners hebben ze de raceday versie, waarbij je de bel eraf kunt halen want die heb je in de koers niet nodig.

Een half jaartje terug was Björn al enthousiast over de HideMyBell raceday, maar hij had ook een kleine kanttekening. En dat was dat hij niet zomaar op alle sturen past. Een rond 31,8 mm stuur is geen probleem, maar een merkgebonden cockpit was destijds nog geen goeie match. De fi uitvoering biedt bij een aantal sturen hierop uitkomst. Maar voor merken als Canyon, Cannondale en Specialized was er nog geen oplossing. Voor Canyon sturen bestond er wel een oplossing, maar niet in de raceday uitvoering.

HideMyBell raceday cad

HideMyBell raceday sd, cad en cnn

En dat waren ze bij CloseTheGap, het bedrijf achter de HideMyBell, ook met ons eens want er zijn nu drie nieuwe uitvoeringen beschikbaar. De raceday sd, raceday cad en raceday cnn. Drie nieuwe houders die samen passen op zeven cockpits van verschillende merken. Hieronder een lijstje met de drie types en daarachter het merk waarop ze passen.

Raceday sd: Specialized, Scott (Syncros RRiC), Easton en Cervélo
Raceday cad: Cannondale System Bar
Raceday cnn: Canyon H11 en H36

HideMyBell raceday sd

Samen met de sl en fi hebben ze nu voor bijna alle soorten cockpits en sturen een passende HideMyBell. Bijna alle soorten, want een HideMyBell voor op het Pro Vibe Aero mis ik persoonlijk nog :). Qua werking, prijs en materialen zijn deze houders hetzelfde als de raceday sl en fi. Dat is dus een houder van carbon met een afneembare fietsbel die met het hendeltje links of rechts terug is te plaatsen. De basis blijft dus hetzelfde, maar door de specifieke vormen kan het gewicht een paar grammen verschillen. De prijs van alle HideMyBell raceday uitvoeringen is €59,95 en is te bestellen via de website van CloseTheGap.

HideMyBell raceday cnn