De HideMyBell heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Wat in 2015 begon als Kickstarter project is nu uitgegroeid tot een fietsaccessoire die je overal tegenkomt, de fietscomputerhouder met een verborgen bel. Maar ze hebben dit bij CloseTheGap doorontwikkeld met als resultaat deze nieuwe HideMyBell raceday sl.

Lichter, meer aero maar vooral mooier

Het is leuk zo’n combinatie van houder met bel, maar tijdens een wedstrijd heb je die bel helemaal niet nodig. Het scheelt gewicht, het beïnvloed de aerodynamica en misschien vind je het minder mooi staan, zo’n bel. Ja, het zal minimaal zijn, maar bij wedstrijden helpen alle beetjes. Wat hebben ze gedaan? Ze hebben de raceday sl gemaakt met een afneembare bel en daarnaast is de houder nu van carbon vervaardigd. En hij ziet er meer hi-tech uit. Ook is hij een stuk slanker dan de standaard HideMyBell.

HideMyBell Raceday SL

Wij kregen deze nieuwe versie opgestuurd zodat we onze mening kunnen geven. Door het materiaal (carbon) is de houder mat zwart en er is nergens een logo te zien. Lekker strak dus. Het houdertje (adapter) waar je je fietscomputer inklikt is oranje. Je krijgt er trouwens nog twee oranje adapters bij waardoor deze houder geschikt is voor Garmin, Sigma ROX, Wahoo, Bryton en Lezyne. Voor Polar is er nog een losse adapter verkrijgbaar. Je verwisselt de adapter door twee boutjes en moertjes los te draaien.

De houder past op ronde sturen met een diameter van 31,8 mm. Dat is een beetje de standaard op dit moment. Heb je een aero stuur dan is er ook nog de raceday fi. Maar die past niet altijd, omdat veel merken een eigen systeem hebben. Toevallig heb ik een Specialized Venge en een Cannondale SuperSix staan, beide met een aero stuur. Noch op de Venge als de SuperSix past een raceday sl of fi, maar misschien dat ze in de toekomst hier adapters voor hebben.

HideMyBell Raceday FI

Meten is weten

De bel zou volgens de beschrijving op 5 meter afstand 85 dB luid moeten zijn. Ik heb dat meerdere keren getest en ik ook natuurlijk geen laboratorium opstelling maar bij mij zit het geluid tussen de 85 en de 90 dB. Beter nog, de praktijk laat zien dat mensen die voor mij fietsen, de bel al van verre horen. En daar gaat het om bij een bel. Je wil gehoord worden.

Op de weegschaal weegt het geheel 39 gram. De bel zelf weegt 11 gram dus tijdens een wedstrijd weegt je houder 28 gram. De raceday fi weegt trouwens precies hetzelfde. Net als bij de gewone HideMyBell kan je optioneel een GoPro of lamp adapter eronder schroeven zodat je die ook eraan kan vastmaken.

HideMyBell Raceday SL met Wahoo Elemnt

Solide!

Tijdens het testen valt mij als eerste op dat alles solide voelt. De bel, die los te klikken is, zit strak aan de houder vast. Aan beide zijkanten klemt hij zich er om. En wanneer je een kant losklikt dan haal je de bel er heel makkelijk af. Erop zetten gaat net zo makkelijk. Dit werkt ook wanneer je fietscomputer in je houder zit. Maar het zijn toch meer losse onderdelen dan bij de standaard HideMyBell.

HideMyBell Raceday SL

En niets is zo vervelend als een houder gaat rammelen of dat je bel gaat tingelen bij hobbels. Dat was dus mijn voornaamste doel, kijken of ik dat voor elkaar kon krijgen. Dat viel me dus vies tegen. Beter gezegd, het is me niet gelukt. Ik heb vooral veel gravel ermee gereden en ondanks alle hobbels en bobbels is werkelijk geen ongevraagde ting of kraak te vinden. Solide dus!

Daarbij zie je echt bijna niet dat er een bel onder zit. Van de bovenkant zie je alleen een klein lipje, van de zijkant zie je een klein bolletje eronder, maar subtieler dan dit kan je een bel niet wegwerken, lijkt me.

HideMyBell Raceday SL met Wahoo Elemnt

Specificaties

HideMyBell raceday sl
Gemeten totaal gewicht: 39 gram
Gewicht houder: 28 gram
Gewicht bel: 11 gram
Adviesprijs: € 59,95
Meer informatie via CloseTheGap

Conclusie

Dat de HideMyBell een superidee was, wisten we al. Maar deze raceday sl maakt het allemaal nog even verfijnder. Ondanks dat je de bel eraf kan halen voor als dat nodig is, blijft het een solide houder. Geen rammeltjes of kraakjes terwijl de bel netjes zijn werk doet. Oké de prijs is wat hoger dan de standaard HideMyBell maar daarvoor krijg je een carbonversie en de mogelijkheid om je bel eraf te halen. En los daarvan, deze ziet er beter uit. Vind je dat onzin, dan kies je uiteraard voor de standaard HideMyBell. Kan ik dan nog iets vinden als op- of aanmerking? Nee, en als nuchtere Hollander zeg ik: het is gewoon een goed uitgedacht product dat werkt zoals het moet!

WINACTIE

We mogen 3 HideMyBell raceday sl weggeven! En je hoeft er maar weinig voor te doen.

Om mee te doen schrijf je je hieronder in. Na het bevestigen van je inschrijving doe je mee in de loting. Uit alle inschrijvingen wordt 3 winnaar willekeurig gekozen. Je kan je tot zondag 10 mei 14.00 uur inschrijven! 

– Je meldt je bij deelname automatisch ook aan voor de wekelijkse Racefietsblog.nl nieuwsbrief. Wil je die toch niet ontvangen, dan kan je je altijd weer afmelden, maar wacht even tot na het aflopen van de actie.


Deze actie is afgelopen, je kan niet meer inschrijven

Voorwaarden en condities:
– Ook als je al ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief moet je je inschrijven om mee te doen. Dit heeft verder geen gevolgen voor je bestaande nieuwsbriefinschrijving. 
– Je moet je deelname bevestigen via de e-mail die je ontvangt. Alleen na bevestigen maak je kans.

– Deelnemen kan tot zondag 10 mei 14:00 uur. Die dag maken we de winnaar bekend.
– De actie is voorbehouden aan inwoners van Nederland, België en Luxemburg.
– We nemen via e-mail contact op met de winnaar. Wanneer we binnen een week geen reactie hebben, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.
– Het is niet mogelijk het gewonnen product om te ruilen voor een ander product of geldbedrag.
– Racefietsblog.nl is bevoegd personen uit te sluiten van deelname bij vermoeden van onrechtmatige deelname of fraude.
– Je ontvangt je eerste Racefietsblog.nl nieuwsbrief na het aflopen van de winactie. Wil je deze toch al eerder ontvangen, dan kan je je hier afzonderlijk voor inschrijven. Dit heeft geen gevolgen voor je deelname aan de winactie.
– Bij deelname kan je ervoor kiezen om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief van CloseTheGap. Deze ontvang je pas nadat de winactie is verlopen. Dan kan je je ook weer eventueel uitschrijven.

HideMyBell Raceday SL met Wahoo Elemnt
HideMyBell Raceday SL met Wahoo Elemnt
HideMyBell Raceday SL
HideMyBell Raceday SL met Wahoo Elemnt
HideMyBell Raceday SL met Wahoo Elemnt
HideMyBell Raceday SL
HideMyBell Raceday SL
HideMyBell Raceday SL