De laatste jaren werken Kask en team Ineos nauw samen als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe helmen. Dit deden ze dit voorjaar nog met de Kask Wasabi en in 2018 was ook de Kask Valegro een uitkomst van deze samenwerking. De Valegro behoort bij veel Ineos renners tot de favorieten want ze dragen hem nog regelmatig tijdens de koers. Björn oordeelde in zijn review van de Valegro: licht, maar ook erg goed ventilerende helm. De review is al van een tijdje geleden, maar de helm is technisch nog steeds hetzelfde. Voor 2021 heeft Kask de Valegro voorzien van een aantal nieuwe kleuren.

Natuurlijk heeft iedere helm in de basis eenzelfde soort vorm, maar ik vind de Kask Valegro toch makkelijk te spotten. Het komt door de maar liefst 37 ventilatiekanalen waardoor de bogen van de helm smaller zijn. Door de compacte bouw van de helm, vergis ik me ook weleens in de maat van de helm. Het donker blauw staat de helm misschien wel het best, maar dat is mijn mening natuurlijk. Het maakt de helm qua looks nog wat compacter. En het subtiele verschil tussen het zwart en het donkerblauw doet chique aan.

Maar de helm komt in nog zeven andere kleuren. Waaronder een aantal matte varianten. In het mat kun je de helm krijgen in het blauw, grijs of zwart. De bogen die dwars over de helm lopen zijn bij de matte versies in dezelfde kleur gehouden. De bovenkant lijkt daardoor meer één geheel. Vooral de antraciet grijze helm lijkt alsof deze in zijn geheel uit een 3D printer is gekomen, omdat de buitenkant erg goed matcht met de binnenkant.

Kask Valegro – Anthracite Matt

Voor de glimmende helmen heb je de keuze uit zwart, wit, rood, lichtblauw en het donkerblauw die we eerder hebben besproken. Zelf zou ik dus voor de donkerblauwe kiezen, maar de lichtblauwe staat ook wel lekker fris. In tegenstelling tot de matte helmen is het logo bij de glimmende helmen wit en niet in (bijna) dezelfde kleur als de helm zelf. Valt meer op, maar staat nog steeds stijlvol. De prijs van de glimmende helmen is ietsje lager met € 189,- t.o.v. de €209,- kostende matte helmen.

Kask Valegro – Light Blue

Kask urban helmen

Wij kennen natuurlijk de helmen voor op de racefiets en mountainbike, maar Kask is daarnaast ook actief in de paardensport, motorsport en maakt ook urban helmen. En bij de urban helmen heb je nog meer keuze uit kleuren. En ze springen gelijk creatiever om met het geven van namen aan de kleuren. Namen zoals Alpine en Sugar Paper Blue komen voorbij. Indirect werken de mannen van team Ineos ook mee aan de ontwikkeling van de urban helmen. De Urban-R en Moebius helm, die je kunt gebruiken tijdens het forenzen, hebben hetzelfde WG11 veiligheidsprotocol waar de Wasabi, Mojito, Valegro en Protone ook gebruik van maken. Dit WG11 protocol bestaat uit testen om de roterende impact bij een val zo klein mogelijk te maken en op die manier meer bescherming te bieden aan je hoofd en nek. Nog wat extra veiligheid als je op de (e)bike naar je werk gaat dus.

Meer info via Kask of via de verdeler van Kask

Kask Moebius – Alpine
Kask Urban R – Sugar Paper Blue
Kask Valegro – Blue Matt
Kask Valegro – Black
Kask Valegro – Red
Kask Valegro – Black Matt
Kask Valegro – White
Tags: