Als je een beetje handig bent en net als wij graag aan je fietsen sleutelt, is een goede montagestandaard onmisbaar. Dat ze daar bij Feedback wel raad mee weten is geen nieuws. Vanaf nu is de nieuwe Pro Mechanic HD montagestandaard dan ook in de Benelux verkrijgbaar. In Amerika zijn ze al een half jaar met deze standaard in de weer en mocht je op Velofollies zijn geweest heb je hem wellicht al zien staan.

Voor het zware werk

Als je de afbeeldingen bekijkt lijkt de Pro Mechanic HD standaard op de Pro-Elite standaard, die wij hier op kantoor veel gebruiken. De Pro Mechanic is gemaakt met het ontwerp en de kennis van de andere Feedback montage standaards, en de vergelijking is dan ook snel gemaakt. Maar deze Pro Mechanic is letterlijk de overtreffende trap en hebben ze gemaakt om aan zware fietsen te kunnen sleutelen. Al kan je er net zo goed een lichte racefiets in hangen.

Hij is gemaakt van oversized aluminium buizen. Deze zijn geanodiseerd en licht van gewicht, want in totaal weegt de standaard maar 8 kg. De dikke buizen moeten zorgen voor een stevige driepoot constructie en mede daardoor is hij ook geschikt voor (elektrische) fietsen tot 45 kg. Als je de standaard niet in gebruik hebt kan je deze inklappen tot een pakket van 20 x 115 cm. Daardoor is hij makkelijk op te ruimen, maar ook eenvoudig mee te nemen naar een wedstrijd bijvoorbeeld.

Met één hand te bedienen

De klemkop van deze ‘heavy duty’ montage standaard heeft een update gehad. Zo heeft hij een hendel gekregen, in plaats van een draaiknop. Door de hendel kan je de klemkop met één hand dichtdraaien, terwijl je met de andere hand de fiets tilt. De opening van de klemkop is groter geworden en is nu 6,6 cm breed zodat grotere framebuizen, zoals je ze vaak ziet bij e-bikes, ook in de klem passen. Door de grotere opening en het gebruik van de hendel, werkt deze klemkop volgens Feedback zo’n 60% sneller dan de reguliere klemkop.

Om de fiets weer uit de klemkop te halen zit er aan de achterkant een ‘quick-release’ knop. Deze is nu vierkant en zit aan de achterkant, daar waar deze eerst de vorm van een driehoek had en bovenop de klem te vinden was. Op de klemkop zit een magnetische strip waar je gereedschap makkelijk even aan kan klemmen, zodat je het snel kan pakken.

De prijs voor deze Pro Mechanic HD standaard van Feedback Sports is € 549,-. Dat is een stevig prijskaartje, maar daarvoor heb je ook een heel stevige standaard waarmee je onbezorgd aan je fietsen kan sleutelen.

Meer info via Feedback Sports