Zet er AR achter en de titanium Ritte Occulto racefiets is opeens een all-road racer geworden. Nou zo simpel is het ook weer niet. Maar de Ritte Occulto AR is een racefiets waarmee je zowel het asfalt als de gravelpaden over kan. Een belangrijke feature is de ruimte voor 40mm banden.

Delen van de fiets worden 3D geprint en samen met een fit waarbij je geometrie wordt bepaald, eindig je met een custom Ritte. Volgens Ritte behoudt de fiets z’n race gevoel, maar geeft hij ook genoeg comfort. Kabels zijn heel netjes weggewerkt waardoor je een cleane cockpit krijgt. Ook zie je op dit voorbeeld dat het titanium deels glanzend en deels geborsteld is. Ook dat gaat in overleg.

De prijs van de Ritte Occulto AR is voor een frameset $ 6.350,-. Als voorbeeld hebben ze deze Occulto AR opgebouwd met de nieuwe Sram Red AXS groepset en flink hoge Enve SES 6.7 wielen. Ik denk zelf dat een maatje minder hoog ook erg fijn zou staan. Het geheel maakt de Ritte wel erg dik en titanium is gewoon mooi materiaal voor je fiets. Gewoon maar even de plaatjes kijken.

Meer info via Ritte