Het is geen verrassing dat Oakley elk jaar weer een nieuwe Tour de France collectie op de markt brengt. Een serie brillen in speciale kleuren die door veel renners zal worden gedragen tijdens de drie weken in Frankrijk. De brillen van Oakley zullen we vaak in beeld zien. Maar naar de helmen hoef je tijdens de Tour niet te zoeken, want geen van de deelnemende ploegen rijdt hiermee. Ondanks dat, heeft Oakley wel twee modellen van hun helmen in een Tour de France uitvoering uitgebracht.

Oakley Aro 5

Trifecta Fade

De brillen voor de Tour van dit jaar hebben de kleur Trifecta Fade. Daarmee doelt Oakley op de drie kleuren, die met een fade-effect mooi in elkaar overlopen. De kleuren zwart, goud en zilver staan symbool voor kracht, doorzettingsvermogen en prestige, aldus Oakley. De Trifecta Fade kleurstelling is gebruikt om drie modellen in een speciaal Tour jasje te gieten. Dat zijn de EVZero Blade, de Sutro en de Flight Jacket. Al deze brillen hebben een Prizm Black lens waar het logo van de Tour de France in staat.

Oakley Sutro Trifecta

Oakley Aro 3 en Aro 5

De gouden kleur die voor de brillen is gebruikt, zie je ook terug op de Tour de France helmen. De Aro 3 en Aro 5 helmen zijn matzwart en hebben goudkleurige logo’s en details. De kleurstelling vind ik persoonlijk erg tof, en het goud geeft een chique uitstraling zonder dat het over de top is.

Oakley Aro 3

Je kunt de brillen en helmen bestellen via de site van Oakley, maar de oplage is beperkt. Vooral bij de helmen lijkt het erg hard te gaan qua voorraad.

Oakley EVZero Trifecta