Tussen al het gravelgeweld zou je bijna vergeten dat het cross seizoen alweer begonnen is. Voor het nieuwe seizoen heeft Trek de Crockett serie voorzien van een update. En daarbij is het niet alleen de kleur die ze hebben vernieuwd.

In navolging van de Emonda ALR wordt er bij de Crockett ook gebruik gemaakt van de Invisible Weld Technology en Hydroformed buizen. De technische achtergrond hiervan hebben we al uitgelegd in het artikel van de eerder genoemde Emonda ALR. Gevolg van deze technieken is dat er met minder materiaal een frame kan worden gemaakt dat stijver en ook lichter is. Naast deze technische gevolgen, lijkt het door de onzichtbare lasnaden en specifiek gevormde buizen erg veel op een carbon frame. Sterker nog, je moet echt goed kijken om het verschil te kunnen zien.

Een maat 56 frame van de Crockett is 180 gram lichter dan zijn voorganger. De IsoSpeed voorvork is van carbon en moet voor een stabiel en comfortabel rijgedrag zorgen. Het frame is geschikt voor montage van flat-mount schijfremmen met 12mm steekassen en heeft interne kabel geleiding dat voor alle combinaties te gebruiken is. Control Freak noemt Trek dit systeem en daarmee ben je vrij in de afmontage als je kiest om een los frameset te kopen. De kabels gaan bovenaan de schuine buis het frame in en komen er onder bij het bracket uit. Vanaf daar lopen de remkabel en derailleurkabel onder de liggende achtervork naar achteren.

De Crockett is verkrijgbaar in twee uitvoeringen of als los frameset. De Crockett 4 is mat zwart met chrome decals. Voor € 1499,- krijg je een fiets die is afgemonteerd met SRAM Apex 1 X 11 in combinatie met mechanische schijfremmen van Tektro en een Praxis Alba crankset. De wielen zijn gespaakt om een Formula naaf, met tubeless ready Bontrager Affinity velgen. De overige onderdelen zijn eveneens van Bontrager, het huismerk van Trek.

De Crockett 5 is mat blauw met eveneens chrome decals. Voor € 1999,- is deze fiets afgemonteerd met een 1 X 11 SRAM Rival groepset en hydraulische schijfremmen. De crank is bij deze uitvoering ook een Praxis Alba en de wielen zijn nu gespaakt om Bontrager’s eigen naven. De overige afmontage is gelijk aan de Crockett 4.

Naast de Crockett 4 en 5 is het ook mogelijk om een los frameset te kopen en zelf op te bouwen. Hiervoor heb je keus uit het mat zwarte frame zoals de Crockett 4 of de Magenta/Mulberry Fade uitvoering. Klinkt net zo mooi als dat hij eruit ziet als je mij vraagt. Erg gave en gewaagde kleurstelling. Het frame kost € 899,- ongeacht de kleur die je kiest.

Alle info over de Crockett bij Trek Bikes