Alsof ze het bij Zwift zo hebben gepland. Nog geen drie dagen na het lanceren van hun eigen Smart Trainer slaat het weer om en weet je dat het seizoen van binnen trainen er weer aan zit te komen. Hij is afgelopen week gelanceerd en zal vanaf 3 oktober beschikbaar zijn.

Zwift Hub specificaties

De Zwift Hub is een direct drive trainer, waarmee ze bedoelen dat je het achterwiel uit je racefiets haalt en je frame op de trainer monteert. Bij de Zwift Hub wordt een cassette naar keuze meegeleverd. Je kan kiezen uit cassettes van 8 tot 12 speed, of de cassette bij het bestellen achterwege laten als je er thuis nog eentje over hebt. Hij maakt gebruik van een Shimano Hyperglide body. Het opgegeven gewicht van de trainer is 16,5 kg waarvan het vliegwiel 4,7 kg is. Je sluit hem aan op het lichtnet en de connectie met de software van Zwift gaat via Bluetooth of ANT+.

De weerstand van de Zwift Hub gaat tot maximaal 1800 watt en hij kan daarmee een klim tot 16% simuleren. Hier zit volgens Zwift zelf een marge in van 2,5% wat betreft de nauwkeurigheid van het vermogen. Via Bluetooth of ANT+ maak je de connectie met de software van Zwift op je computer, tablet of telefoon. De gegevens die vanuit de trainer worden doorgegeven zijn je vermogen, cadans, snelheid en afstand. Daarnaast kan je zelf ook nog bijvoorbeeld een hartslagmeter koppelen. De Zwift Hub kan je gebruiken met een snelspanner of steekas en qua wielmaat kan het tot 29 inch. Dus je kan je racefiets, crosser, gravelbike of mountainbike gebruiken om er mee te trainen.

Een concurrent erbij?

De connectie met Bluetooth of ANT+ maakt het ook mogelijk dat de software je trainer kan aansturen. Als je aan het trainen bent en virtueel een berg op fietst, zal de software de weerstand aanpassen naar het stijgingspercentage van de berg. Wil je trainen met Zwift, hou er dan rekening mee dat dit € 15,- per maand kost. Overigens is de Zwift Hub een Smart Trainer die ook met andere trainings apps gebruikt kan worden.

De Zwift Hub zal op de markt komen vanaf € 499,-. Hiermee is hij een stuk aantrekkelijker geprijsd dan vergelijkbare trainers van de bekende concurrenten. Overigens lijkt hij wel erg sterk op één specifieke concurrent, van het iets minder bekende JetBlack Cycling. Of de Zwift Hub daadwerkelijk een concurrent wordt van de gerenommeerde fabrikanten van indoor smart trainers zal komende winter wellicht uitwijzen.

Via Zwift