Een leiderstrui dragen in een grote ronde, dat is een droom die voor veel renners in het profpeloton altijd een droom zal blijven. In de Giro d’Italia overkomt het nu de Franse Bruno Armirail. Afgelopen zaterdag kreeg de vroege vlucht de zege van het peloton en zo nam Bruno Armirail als best geklasseerde de roze trui over van Geraint Thomas. En als cadeautje van de ploeg kreeg hij ook nog eens een bijpassende fiets.

De naam Bruno Armirail doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. De 29-jarige renner fietst voor de Franse WorldTour ploeg Groupama-FDJ en is regerend Frans kampioen op de tijdrit. En dat is ook direct de enige profoverwinning die Armirail tot nu toe heeft gepakt, en juist dan is het dragen van de roze trui in de Giro d’Italia wel heel gaaf! Eerder schreven we al over de Castelli leiderstruien in deze grote ronde, en de roze Castelli leiderstrui draagt hij vol trots.

Roze Lapierre Xelius SL

Zolang Armirail de roze trui draagt fietst hij dus op een roze uitvoering van de Lapierre Xelius SL, en dat ziet er gelikt uit. Bijna het gehele frame is roze, op het verlengde van de zadelpen na. Dat gedeelte is zwart, net als de velgen, de stuurpen, de cockpit en het zadel van de fiets. Zelfs het stuurlint is roze, en dat zorgt voor een lekker opvallend geheel. De witte decals met merknaam Lapierre maken het plaatje compleet.

En zoals je bij profs mag verwachten, zijn de specs van de fiets om je vingers bij af te likken. De fiets is volledig afgemonteerd met Shimano Dura Ace Di2 R9200 en ook de carbon wielen zijn van Shimano, de Dura Ace C50. De banden zijn de Continental 5000S TR. Verder zien we nog een zadel van Prologo. De cockpit en de zadelpen zijn dan weer van fietsmerk Lapierre zelf.

Meer info via Lapierre.