De tijdritfiets van drievoudig wereldkampioene Ellen van Dijk is voor seizoen 2023 behoorlijk gepimpt, en wij zijn onder de indruk. Op de Instagram van wielerploeg Trek-Segafredo zien we de Trek Speed Concept in een opvallende kleur, namelijk een glimmende zilverkleur. De fiets lijkt wel een spiegel! Verder zien we ook details van de regenboog en een mooie quote op de stuurpen: ‘no matter what’.

Regenboog details

Zowel op de voorvork als op het verlengde van de zadelpen zien we een regenboog terugkomen, welke natuurlijk refereert naar haar drie wereldtitels. De fiets is afgemonteerd met de elektronische Sram Red eTap groepset, Bontrager wielen en Pirelli banden. Opvallend is het 56-tands voorblad, maar voor Ellen van Dijk is het vast geen probleem om zo’n versnelling soepel weg te trappen. Verder zien we pedalen van Time en een vermogensmeter van Quarq.

Op de website van Trek zien we dit model met dezelfde groepset voor een vanaf prijs van € 14.499,-. Het dichte achterwiel en dit speciale design moet je er dan wel zelf bij bedenken. Afgemonteerd met Shimano Ultegra Di2 of Sram Rival eTap is dit model verkrijgbaar vanaf € 9.599,-.

Meer foto’s en info via de Instagram van Trek-Segafredo en de website van Trek.