Het Chinese nieuwjaar begon 10 februari en loopt tot 28 januari 2025. 2024 symboliseert voor hen het jaar van de draak. De draak heeft in de Chinese cultuur een speciale betekenis en staat voor macht, kracht, geluk en succes. Het Italiaanse Passoni heeft voor dit jaar daarom een speciale uitvoering van hun Vinci racefiets gemaakt. Een frame uit een combinatie van carbon en titanium, waar de draak prominent op aanwezig is.

Passoni Vinci met Campagnolo Super Record

De Passoni Vinci is een frame waarbij een combinatie is gemaakt tussen titanium en carbon. Het verschil is op de foto’s duidelijk te zien, want het titanium deel heeft de herkenbare geborstelde titanium look. Het carbon deel van het frame is gespoten in een doorschijnende ‘candy gloss red’ kleur. Als je goed naar de foto’s kijkt zie je de carbon structuur door de rode kleur schijnen, en dat geeft wel een mooi effect.

Over het carbon deel van het frame zie je de goudkleurige draak. Deze begint bij de achterbrug, en loopt naar de voorkant, waar de kop van de draak op de voorvork is afgebeeld. Aan de binnenkant van het frame op de zitbuis, zit een metalen plaatje met daarop de specificaties van het model in combinatie met de kop van een draak.

Het frame is opgebouwd met, hoe kan het ook anders, Campagnolo. De groepset is de EPS uitvoering van Campagnolo Super Record met schijfremmen. De wielen zijn de Campagnolo Bora Ultra WTO’s die met het koperkleurige logo mooi matchen. In combinatie met de Deda voorvork en cockpit en het Selle Italia zadel is de fiets van top tot teen Italiaans. Maar wel met een mytisch Chinees tintje.

via Passoni