Festka staat natuurlijk bekend om zijn bijzondere fietsen. Maar 12x per jaar maken ze een fiets nog specialer met het You By Festka programma. De Festka Spectre Porcelain die we eerder hebben lieten zien is zo’n speciale fiets. Een paar weken geleden showde Festka weer een You by Festka fiets, maar nu voor een Rally fan uit Finland. De klant zag toen hij zeven jaar was de Audi Quattro’s voorbij scheuren tijdens het World Rally Championship. Het heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten, en als je de Audi’s kent is dat ook niet zo gek. Wat een auto’s!

HB Audi Team replica

Toen hij iemand een replica zag bouwen van de Audi van het HB Audi Team, ontstond het idee om een gravelbike te bouwen in dezelfde stijl. De klant klopte bij Festka aan en samen zijn ze tot een bijzonder design gekomen. De paintjob zal niet voor iedereen zijn, maar als je rally keek in de jaren ’80 dan snap je het design wel. Het wit en geel van het frame worden aangevuld met rode en zwarte accenten. En je vind er logo’s terug van de sponsoren van het HB Audi Team samen met de logo’s van een aantal fietsonderdelenmerken, zo ontstaat er een mooie mix.

Ook bij de onderdelen zijn er bewuste keuzes gemaakt. De banden zijn van Michelin, omdat de Audi ook op Michelin banden reed. De cockpit en de zadelpen zijn van Schmolke, omdat voor de Audi Quattros veel carbon en kevlar werd gebruikt. De Campagnolo Ekar groep en Shamal wielen werden deels gekozen voor de liefde die de klant al had voor Campagnolo, maar ook deels omdat Campagnolo naast het fietsen ook een geschiedenis heeft in de motorwereld.

Ook al vind je de fiets qua looks niks, de Festka Antti is door de aandacht die erin is gestopt een inspiratie om ooit zelf zo’n project te starten. Op de website van Festka lees je meer over de fiets. En je kunt er meer informatie vinden over You By Festka programma.