Het Franse merk Julbo heeft een nieuwe helm, de Finisher EVO. Op Eurobike hebben we de helm al gedeeld op onze Instagram, en in de Tour de France rijden de renners van wielerploeg Groupama-FDJ ook rond met deze nieuwe helm. De Finisher EVO is eigenlijk tweeledig, omdat het een fietshelm is met een afneembare aero schaal. De Julbo Finisher is de naam voor de helm en Julbo Finisher EVO is de naam voor de helm inclusief de schaal.

De witte helm is voorzien van de Groupama-FDJ kleuren en heeft dus rode en blauwe details. wat lekker opvalt is de witte kleur van het EPS aan de binnenkant. Mooi, maar ook goed zichtbaar als je nu naar de Tour kijkt.

De naam en het logo van Julbo staan in een blauw vlak op beide zijkanten, en ook de teamnaam zien we op beide zijdes terug. Op de voor- en bovenkant staat het Julbo logo in een rood vlak, en verder is de hele helemaal wit. De aero schaal heeft een donkerblauwe achterkant. Dit zijn de kleuren van de teamhelm, maar hij komt ook in andere kleurstellingen zoals grijs/zwart en wit (zonder logo’s van de ploeg).

De helm met en zonder aero schaal

Vijf criteria in samenspraak met Groupama-FDJ

De helm is from scratch ontworpen zoals dat altijd zo mooi heet en in samenspraak met de renners en staff van Groupama-FDJ stelde Julbo vijf criteria op waaraan de helm moest voldoen. Deze criteria zijn veiligheid, aerodynamica, comfort, warmteregulering en gewicht. Qua veiligheid heeft Julbo gekozen voor de Mips Air Node technologie. De Air node versie is een lichte variant van de Mips technologie die is verwerkt in de padding van de helm. Mips breekt de roterende impact bij een val, waardoor je minder kans op hersenletsel hebt.

De binnenkant van de helm waar je de Mips technologie ook ziet

Aan aerodynamica is zeker gedacht, want de renners hebben dus de keuze om een aerodynamische schaal over de helm te plaatsen. Deze schaal haak je over de voorkant en bevestig je met een clipje aan de achterkant. Volgens Julbo is de helm met aero schaal sneller dan de Julbo Sprint helm, die we eerder getest hebben. Naast het aerodynamische voordeel benoemt Julbo ook nog de extra warmte door de mindere ventilatie, die in de winter goed van pas kan komen. Voor de juiste fit zijn er scans gemaakt van de hoofden van de renners, om per helmmaat een optimale fit te creëren. De helmen zijn zowel horizontaal als verticaal te verstellen, en je doet de helm dicht met de bekende magnetische Fidlock sluiting.

Julbo heeft dus maximaal gebruik gemaakt van de kennis van de Groupama-FDJ renners, waardoor beide partijen voordeel halen uit de samenwerking. De helm is verkrijgbaar in drie maten: S (52-56 cm), M (56-59 cm) en L (59-63 cm), en zal voor de consument rond het begin van komend seizoen beschikbaar zijn. In maat M weegt de helm 300 gram de Finisher helm zal € 279,90 gaan kosten. De Finisher EVO helm inclusief aero schaal kost € 299,90 en de FDJ uitvoering hiervan heeft een prijskaartje van € 309,90. De ventilatiegaten met de rode inserts, die je vooral aan de binnenkant goed kan zijn, zijn gemaakt om je bril in te steken.

Nog meer nieuws: nieuwe Spectron HD 3 lens

Naast de helm heeft Julbo nog meer nieuws, want voor de fietsbrillen is er ook nog een nieuwe lens uitgebracht. Het gaat om de Spectron HD 3 lens, met een blauw/rode spiegelcoating, die mooi matcht met de kleding en helm van Groupama – FDJ. Deze bril is verkrijgbaar vanaf € 154,90. Volgens Julbo past de lens zich snel aan bij wisselend licht waardoor je beter zicht hebt.

Meer info via Julbo.

Mooie combi hoor, de nieuwe bril en lens samen
Tags: