Het concept hebben we al vaker voorbij zien komen. Een kledingmerk dat de handen ineen slaat met een fietsenmerk. En ook nu is dit wat mij betreft weer een succesvolle samenwerking. In dit geval hebben we het dan over twee Tsjechische merken, namelijk Repete en Rap. De stalen frames van Repete zijn mij bekend, maar het kledingmerk Rap is voor mij nieuw. Tot nu dus. Samen hebben ze een design ontworpen voor een limited edition stalen frameset en een bijpassend outfit voor op en naast de fiets. Repete X Rap!

Repete X Rap Reason

De Reason is de racefiets van Repete en deze wordt gemaakt van stalen Columbus Spirit HSS buizen. Het design vind ik erg gaaf en gewaagd. Een mooi verloop tussen verschillende opvallende kleuren, waarbij ik vooral het voorste geel/oranje/rode deel erg tof vind. Op de zitbuis van het frame is het logo van Rap afgebeeld en de onderbuis is de traditionele plek voor het merk van de fiets. Maar naast de opvallende kleuren en het logo zijn daar ook foto’s en afbeeldingen te zien. En het mooie is dat, wanneer je een frame besteld, je eigen foto’s en/of afbeeldingen kunt meenemen die op deze manier op het frame worden afgebeeld.

Het design kun je dus een persoonlijke tintje meegeven. De maatvoering en specs zijn hetzelfde als het ‘standaard’ Reason frame. Een carbon voorvork, steekassen, interne kabels en schijfremmen. Een frameset heeft een prijskaartje van € 3800,-. Hoe je de fiets verder wilt opbouwen, kun je helemaal zelf bepalen of je maakt gebruik van de mogelijkheid om een complete fiets te bestellen. Dit kan vanaf € 6250,- en die prijs zal oplopen afhankelijk van de onderdelen die je er graag op wil hebben.

Rap No Racing Club

De kleding die bij deze samenwerking hoort valt onder de ‘Rap No Racing Club’ lijn. Een naam waarmee ze willen aangeven dat ze fietsen voor de fun en niet willen racen. Nu zeg ik het netjes, zelf omschrijven ze het kort en krachtig met de term: F*ck average km/h. De kleding heeft twee wielershirts en een wielerbroek. Bij de shirts heb je keus uit een felgekleurde of zwart/witte variant. De broek is er enkel in zwart met witte logo’s. Bijpassend is er een windstopper en bidons die mooi op de fiets passen. Voor naast de fiets zijn er onder andere t-shirts te krijgen. Al deze items kan je vinden op de speciale website van Repete X Rap.