Bij stalen frames uit Tsjechië denk ik in eerste instantie aan Festka. Maar zij zijn niet de enige die goed zijn met staal. Repete is ook afkomstig uit het land en zij maken stalen frames met de hand.

Reason
Repete heeft twee modellen in het assortiment waarvan de Reason de racefiets is. Daarnaast is er de Verne en dat is hun Gravel racer. Het Frame van de Reason wordt gemaakt van Columbus Spirit HSS stalen buizen. De voorvork komt eveneens van de Italiaanse fabrikant. De carbon Columbus Futura disc vork. Het stalen frame en de carbon vork zijn geschikt voor flatmount schijfremmen, 12 mm steekassen en een maximale bandbreedte van 28 mm.

Handgemaakt frame
De frames worden met de hand gemaakt, maar hebben een vaste geometrie. Het kleinst mogelijke frame is een maatje 50 en dit loopt op tot maat 60. De frames van Repete zijn geschikt voor mechanisch en elektronisch schakelen en alle kabels lopen hiervoor door het frame. Deze lopen, net als de remkabel van de achterrem, aan de bovenkant van de onderbuis het frame in. De kabel van de voorrem gaat aan de bovenkant de voorvork in om er vlak boven de remklauw weer uit te komen. Dit geeft het frame een cleane look. In combinatie met de nette afwerking en minimale lasnaden oogt het frame erg strak. Daarbij vind ik persoonlijk de kleuren erg mooi. Het Reason frame is verkrijgbaar in de kleuren Mint, Mustard of Petrol. De Mint en Mustard uitvoeringen hebben een matte afwerking. Voor de Petrol uitvoering is er gekozen voor een glanzende laklaag.

Frame of complete fiets
Een Reason frameset is verkrijgbaar voor € 2800,-. Veel geld, maar dan heb je wel een unieke stalen fiets die je naar eigen voorkeur kan opbouwen. Repete biedt ook de mogelijkheid om volledig opgebouwde fietsen te bestellen. Een Repete Reason met mechanische Shimano Ultegra groepset, Fizik afmontage en Fulcrum 4DB wielset kost € 4500,-. De topper die ze als complete fiets aanbieden wordt opgebouwd met een Campagnolo Record Disc 12 speed groepset, Campagnolo Bora one 50 DB wielen en Fizik afmontage. Deze is te bestellen voor € 6900,-.

Repete Magazine
Vanuit de werkplaats in Praag komen niet alleen de stalen frames van Repete. Ze zijn ook druk met het eigen online magazine, waarin je wordt meegenomen in de wereld van Repete. Op Repete.cc vind je reisverhalen, fotoreportages, video’s en artikelen over techniek, design en evenementen van het Tsjechische merk.

Repete Reason R2 in Mustard
Repete Reason R2 in Petrol

Gravellen kan ook met het andere model dat ze voeren, de Verne, eveneens gemaakt met Colmbus Spirit HSS buizen. De fiets heeft ruimt voor 700x40c of 650bx47c banden. De Verne is te bestellen vanaf € 2500,- voor het frameset.

Repete G2 Verne in bruin
Repete Verne in groen

2 Comments