De Tour de France finishte gisteren niet in Parijs, maar in Nice! Waar de slotetappe normaal gesproken een rit in lijn is die eindigt met een sprint op de Champs-Élysées, eindigde deze editie van de Tour de France met een tijdrit tussen Monaco en Nice. Een keer wat anders, vanwege de Olympische Spelen die bijna beginnen in de Franse hoofdstad. Gelukkig is de finish volgend jaar gewoon weer in Parijs. Biniam Girmay, misschien wel de verrassing van de Tour van 2024, kreeg vanwege zijn groene trui een groene Cube tijdritfiets met een custom set tijdritwielen van Ere Research.

3 etappezeges + de groene trui voor Biniam Girmay

De kenners die dachten dat Jasper Philipsen de groene trui voor het tweede jaar op rij mee naar huis zou nemen, komen bedrogen uit. Niet Philipsen maar Girmay pakt de groene trui van het puntenklassement, naast drie overwinningen in etappes 3, 8 en 12. Een topprestatie, waar Girmay en zijn ploeg Intermarché-Wanty vooraf alleen maar van durfden te dromen denk ik.

Groene Cubes voor de groene trui

Tijdens de ritten in zijn groene trui zagen we Girmay al rondrijden op een groene Cube Litening C:68X, en voor de afsluitende tijdrit leverde Cube ook een speciale tijdritfiets met een sierlijk groen design. Net als op de wegfiets is het frame voorzien van een prachtige kleur groen, met een design van palmbladeren op de achtergrond. Niet alleen het frame is custom, maar ook de wielen zijn voorzien van een speciaal design.

Custom Ere Research wielset

Het Nederlandse bedrijf Ere Research levert sinds dit jaar de tijdritwielen aan Intermarché-Wanty, de ploeg van Girmay. Het gaat om de Genus AE92-D en de Genus AE00-D, een set bestaande uit een dicht achterwiel en een voorwiel met een 92 millimeter hoge velg. Een standaard set kost € 2.598,- en de wielen zijn in samenspraak met de renners van Intermarché-Wanty ontwikkeld.

Het succes van Girmay in de Tour kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, en daarom heeft Ere Research een speciaal setje tijdritwielen gemaakt. De zwarte decals hebben plaats gemaakt voor shiny groene decals ter ere van de winst in het puntenklassement. We hopen dat Girmay op deze manier toch een beetje extra heeft genoten van zijn laatste rit in het groen, ondanks dat hij niet voor een vierde etappezege kon sprinten in Parijs.

Meer info via Cube en Ere Research.