canyon grail cf sl 7 race csr

Er was een tijd dat de fietsen van Canyon als saai werden bestempeld. Die tijd is alweer even voorbij, gelukkig. Ze hebben weer een speciale, en wel een voor de gravelliefhebbers onder ons: een Grail CF SL 7 Race CSR. Een mond vol (tè vol eigenlijk), maar wat een plaatje niet?

Iets voor jou? Dan moet je er snel bij zijn. Nu is dat de laatste sowieso al steevast aan de orde als er een nieuwe fiets op de markt komt, maar van deze Grail worden er ook maar 100 op de markt gebracht. Het design is afgeleid van de fiets waarop prof Tiffany Cromwell reed tijdens haar gravelraces in de VS. Dat deed ze overigens niet onverdienstelijk met onder andere het winnen van de Belgian Waffle Ride Kansas.

Voor het geval je het nog niet wist: er is echt een gravelrace in de VS die Belgian Waffle Ride heet. Een serieuze ook van ruim 178 kilometer.

De kleurstelling is uniek, evenals de afmontage. Het gaat om het Grail CF SL frame. Niet het topmodel dus, dat is de CF SLX. Jammer, denk je misschien, maar daardoor blijft de prijs ook wat lager. De fiets heeft het kenmerkende Double Decker stuur, maar ook de S15 VCSL 2.0 carbon zadelpen dat uit twee delen bestaat ten behoeve van het comfort.

Verder een SRAM Rival eTap AXS XPLR groep en een toch wel mooie DT Swiss GRC 1600 carbon wielset met Schwalbe G-One R banden om het af te maken.

Zoals gezegd een mond vol, de naam van deze Grail, maar hij mag gezien worden, niet? Laatst kwam er ook al een limited-edition Canyon Ultimate voorbij met een oplage van slechts 50 stuks. Deze Grail lijkt een opmaat te zijn naar de release van de nieuwe modellen voor modeljaar 22 die er heel binnenkort aan moet komen. Deze fiets is in ieder geval vanaf heden te bestellen bij Canyon en kost € 3.499,-.

Alle foto’s copyright: Canyon Bicycles / Shafik Kadi