Gewoon een keer wat anders dan de egaal gekleurde jassen van Castelli. Een opvallende kleur samen met een leuk motiefje maakt het een stuk vrolijker. Zeker ook omdat het gaat om kleding die je toch vooral bij donkere en grauwe dagen zal aantrekken.

Perfetto of Gabba

Castelli komt met drie verschillende prints voor de jassen van Castelli. Het maakt daarbij niet uit of je gaat voor een Gabba of een Perfetto, want ze zijn beide verkrijgbaar in de limited uitvoeringen. Het verschil is dat de Gabba korte mouwen heeft, daar waar de Perfetto met lange mouwen is. De technische eigenschappen van deze jas heeft Hendrik afgelopen jaar al uitgebreid beschreven. Zijn bevindingen kan je lezen in het artikel over onder meer de Castelli Perfetto RoS.

De meest opvallende vind ik de helder blauwe Perfetto met het ruitmotief. De blauwe kleur knalt er echt uit en daardoor valt hij ook goed op. Dat kan je ook zeggen van de Perfetto met de witte bloemetjes. In de basis is hij donkerblauw maar door de grote hoeveelheid witte bloemetjes die er op staat afgebeeld wordt het een drukke en vrolijke jas. De minst opvallende van deze drie jassen is wat mij betreft de donkere jas met krijtstreep. Dat doet me een beetje denken aan een rustige en chique uitstraling van een maatpak. De krijtstreep- en de bloemetjesversie hebben een reflecterende tape op de schouders voor extra zichtbaarheid.

Limited uit de Unlimited collectie

De Unlimited collectie is de gravelserie van Castelli en ook daar hebben ze een drietal limited designs voor de Perfetto aan toegevoegd. Voor de gravelaars gaat het dan alleen om de Perfetto’s, dus de jas met lange mouwen. De jassen zijn verder ongewijzigd, dus als je één van deze Perfetto’s stiekem mooier vind terwijl je er mee op de weg rijdt, zal niemand je dat kwalijk nemen. Het zijn ook designs waarmee je gezien mag worden, al moet je dan misschien niet de Perfetto met het groene camouflage design kiezen ;-). Bij de rode Perfetto lijkt het design te zijn gebaseerd op het bos en de verschillende bladeren. De grijze uitvoering is wat dat betreft wat meer artistiek te noemen. Deze lijn voor de gravelrijder zal in januari 2022 beschikbaar zijn.

De Limited edition Perfetto’s, en die uit de Limited collectie, zijn verkrijgbaar voor € 230,-. De Gabba kost € 200,-. De geprinte Limited edition’s hebben dezelfde eigenschappen als de niet-geprinte versies. En zoals Hendrik concludeerde toen hij de Perfetto testte: “Castelli heeft met de Perfetto misschien wel het beste dat er op dit moment te krijgen is voor de herfst-, winter- én lentemaanden”.

Alle informatie kan je vinden op de website van de verdeler van Castelli

Tags: