De meesten kennen het Australische MAAP wel met zijn prachtige fietskleding. Meestal in een goede opvallende kleur, af en toe met meerdere kleuren/kleurpanelen. Door de samenwerking met het Australische streetwear-merk P.A.M. stappen ze volledig uit hun comfortzone. Van één kleur naar multicolor en all-over hysterische print met véél kleur.

PAAM fietskleding

P.A.M staat voor Perks and Mini. Het grappige is dat de merknamen van beide merken uit dezelfde letters bestaan. Door deze te husselen krijg je dan PAAM (het spiegelbeeld van MAAP) wat dan ook groot op het shirt staan. 
Of dat nog niet toevallig genoeg is: de oprichter van P.A.M. heeft dezelfde voornaam als die van MAAP, namelijk Micha. Gemaakt voor een samenwerking dus! Het idee was om een team kit te ontwerpen voor een fietsgroepje dat ontstaan is tijdens de lockdown. En daaruit volgde deze speciale kit. 

Zo’n samenwerking hebben we natuurlijk al eens eerder gezien toen Rapha samen met Palace een heel gave collectie neerzette. Zo krijg je een technisch fietsshirt met een heel coole en limited edition print. Om lekker op te vallen in de bunch. Even weer een ander perspectief op hoe fietskleding er ook uit kan zien; namelijk van veilig & conservatief naar experimenteel.

Groen, de kleur van XC

De collectie bestaan uit een PAAM Bib Short, Team Jersey, XC Jersey en T shirt voor zowel man als vrouw. De Team Jersey en bijpassende bib zijn bedrukt met all-over print met blauw, paars en roze, hier en daar een bloem. Diezelfde print zie je terug op de XC Jersey, maar dan met meer groen waardoor je meteen ziet dat het een offroad shirt is. 

Extra in de mannencollectie is de PAAM Mellow Jersey, die ikzelf eigenlijk het gaafst vind. Op dit zwarte fietsshirt zie je dezelfde belijning uit de print, de logos, en de bloem terug uit de kleurrijke variant. Alleen zijn ze dan reflecterend. Dit ziet er heel gaaf uit wanneer het licht er op reflecteert. Niet alleen een heel coole jersey dus, maar ook nog eens functioneel. Om de look helemaal compleet te maken is er ook nog een bidon, petje en sokken (maar die zijn al uitverkocht) met dezelfde kleuren paars en blauw die terugkomen in de gehele collectie. 

De collectie is gemaakt in Italië en gelimiteerde oplage beschikbaar via maap.cc

Comments are closed.