Er zijn meer wielerwedstrijden dan de grote namen zoals de Giro en de Tour. Een beetje liefhebber volgt ook de Dauphiné of de ronde van Romandië. En dan zijn er de hardcore wedstrijdvolgers die ook willen weten wie er op het podium staat in de Tour de Beauce, de ronde van Korea of sterker nog die weten wie er 29ste werd in de eerste etappe van de Grand Prix Südkärnten. Voor die mensen is de app cycling alerts een handige toevoeging op een groeiend arsenaal fiets-nieuws-apps.

De app biedt zoals gezegd een dagelijkse update van uitslagen van de top 30, een kalender per maand met vrijwel alle wedstrijden voor mannen en vrouwen waar ook ter wereld. Je kunt zelf filteren welke resultaten je wel of niet wilt zien en specifieke races ook als ‘favoriet’ instellen. Het werkt allemaal helder en er zitten gelukkig ook weer niet te veel opties in de app. Leuke extra’s vind ik de profielen per etappe die (helaas niet bij elke race) je kunt checken en helemaal fijn zijn de externe links naar de videoverslagen (meestal van Eurosport) van etappes. Zeker aangezien de NOS alleen de grote rondes en klassiekers doet, veel SPORZA materiaal niet terug te bekijken valt in Nederland is dit een topper! En voor nog geen euro zet je de soms wat vervelende advertenties uit en steun je de developers.

Kortom, Cycling Alerts is een toffe app voor de echte wielerwedstijd-fan. Kost niets en is er voor iOS en Android en je weet dan ook meteen dat Gaper Katranik 29ste werd in de eerste etappe van de GP Südkärnten.