Nog niet zo heel lang geleden bracht Campagnolo de nieuwe draadloze Super Record groepset op de markt, en nu volgt er een tweede variant. Deze groepset heet officieel Super Record S Wireless. Grote verschillen ten opzichte van de standaard Campagnolo Super Record groepset zijn de matzwarte afwerking en de configuratiemogelijkheden en de lagere adviesprijs.

Special edition van de Super Record groepset

De gebruikte technologie is hetzelfde als bij de Super Record groepset, en het gaat hier om een speciale uitvoering van die groepset. De Super Record groepset is al een plaatje als je het mij vraagt, en met de matzwarte afwerking doet Campagnolo er nog een schepje bovenop. Het grootste verschil zie ik in het crankstel en de remhendels, maar ook op de achterderailleur is de matte finish goed zichtbaar. Ik vind het zelfs mooier.

De 12-speed Super Record S groepset is volledig draadloos, het crankstel is van carbon en op de remhendels zitten twee knoppen waarmee je op- en afschakelt. Zowel de voor- als achterderailleur is voorzien van een accu die je eraf kunt halen voor het opladen. Een volle accu gaat volgens Campagnolo zo’n 750 kilometer mee.

Meer opties qua vertandingen

Je hebt de keuze uit een crankstel met of zonder powermeter. De hoeveelheid opties qua vertandingen is wel wat ruimer. De cassette is verkrijgbaar in drie verschillende vertandingen: 10-27, 10-29 en 11-32. Voor het crankstel heb je de keuze uit zes combinaties: 29/45, 32/48, 34/50, 36/52, 39/53 en 39/54. Het crankstel is verkrijgbaar met een cranklengte van 170, 172.5 en 175 millimeter.

Door op sommige plekken wat andere materialen te gebruiken bij deze groep is het gewicht van de groepset 150 gram meer geworden. Maar het grote voordeel is dat de prijs omlaag kon. De adviesprijs van deze Campagnolo Super Record S is € 3.990,-. Nog steeds niet goedkoop natuurlijk maar het blijft dan ook een Super Record groepset.

Bora wielen nu ook matzwart

Naast de groepset zijn ook de bijbehorende Bora Ultra WTO 45 (€ 3.800) en Bora WTO 45 (€ 2.700,-) wielen aangepakt. Net als de groepset zijn de velgen matzwart, met minimale decals. Zo heb je de mogelijkheid om je racer af te maken met matzwarte wielen van Campagnolo. Op de foto hier onder kun je zien hoe dat er uit kan komen te zien.

Meer info via Campagnolo.