De Cervélo Áspero was er in de normale uitvoering en het topmodel, de Áspero-5. En nu is de nomale uitvoering nieuw. De nieuwe Cervélo Áspero is op een flink aantal punten onder handen genomen. Als je naar de foto’s kijkt, en dat doe je waarschijnlijk het eerste, ziet de Cervélo Áspero er een stuk strakker uit. Dit komt voornamelijk doordat de kabels nu mooi zijn weggewerkt. Die weggewerkte kabels had de Áspero-5 ook al, maar de Áspero nog niet.

T-47 schroefdraad en 45mm banden

Verder hebben ze ook het bottombracket aangepast naar een T-47 bottom bracket, met schroefdraad dus. Maar ook is de maximale bandbreedte vergroot naar 45mm. Als derailleurhanger is gekozen voor de UDH standaard. De fiets is ook meer aero geworden door onder andere de smallere onderbuis. De staande achtervork is nog iets lager op de zadelbuis geplaatst. Ook is de liggende achtervork ietsje langer geworden. Ook is deze iets lager zodat je daar iets meer ruimte krijgt. Kortom, veel subtiele veranderingen.

Kleuren en uitvoeringen

Ze hebben een aantal uitvoeringen met een drietal kleuren waaruit je kan kiezen. Sea Ice is een soort wit, Woodsmoke is een soort donkerblauw en een Peaches and Cream wat dus een soort lichte perzikkleur is. Mooie termen maar het kiezen wordt nog best lastig. Ik denk dat ik toch voor de Sea Ice zou gaan. Het ligt een beetje aan de afmontage hoeveel de fiets in totaal gaat kosten. Een complete Cervélo Áspero is er met een Sram Apex XPLR 1 groepset voor € 3.599,-. Wil je de duurste versie dan krijg je hem afgemonteerd met Sram Rival XPLR AXS 1. Je betaald dan € 5.799,-. Een los frameset kost € 2.799,-.

Meer info via Cervélo