Niet een hele make-over maar kleine aanpassingen voor deze nieuwe Cervélo Caledonia-5 die begin deze maand werd gepresenteerd. Voor het gemak kan je zeggen dat de Caledonia-5 de endurance racer van Cervélo is. Op welke punten is hij aangepast?

Als eerste hebben ze een kleine opbergruimte gemaakt in de onderbuis. Via een klepje achter de bidonhouder kan je hier in. Zoals meer merken dit hebben, kan je hier bijvoorbeeld je binnenbandje en Co2 patroon in kwijt. Er is nu ruimte voor maximaal 36mm banden, dat is 2mm meer dan bij het vorige model.

Qua geometrie is het frame gelijk gebleven. Wel is de balhoofdkap vernieuwd zodat je spacers kan plaatsen zonder dat je de kabels hoeft los te halen. Verder lijkt de fiets dus nog steeds veel op de vorige Cervélo Caledonia

Er zijn verschillende uitvoeringen te koop waarbij het topmodel is afgemonteerd met de laatste Sram Red AXS groepset. De wielen zijn in dit geval de Reserve 49TA achter en de Reserve 42TA voor. Dit is dan ook meteen het duurste model met een adviesprijs van € 12.999,-. Voor € 1000,- minder heb je de Shimano Dura Ace versie. En dan ga je via de Force en Ultegra versie naar de goedkoopste uitvoering met Sram Rival AXS groepset en Vision Team i23 wielen. Daarvoor betaal je dan € 5.999,-. Heb je liever een frameset, dan kan dat ook voor € 4.799,-.

Meer info via Cervélo