Kask heeft de afgelopen week haar nieuwe Protone Icon gepresenteerd. Deze fietshelm is de vernieuwde versie van de Protone. De helm is aero maar heeft ook veel gaten voor koeling. Hij zit als het ware tussen de Kask Utopia, die Kwiatkowski gisteren op had toen hij de Amstel Gold Race won en de Kask Valegro die de lichte klimhelm is, in. Al moet ik toegeven dat veel klimmers van Team Ineos Grenadiers tegenwoordig met de Protone rijden. En dat wordt nu dus de nieuwe Kask Protone Icon.

Nieuw design, nieuwe techniek

Wat is er dan veranderd aan deze helm? Als eerste het design. De helm heeft iets meer rechte lijnen gekregen maar je herkent hem nog wel als Protone. Hij ziet er wat mij betreft daardoor moderner en strakker uit. Dat was blijkbaar ook een van de doelen van Kask lees ik in het persbericht. We hebben de helm nog niet op kantoor gezien, maar mijn ervaring bij Kask is dat de afwerking erg strak is.

Ook het Octofit+ retentiesysteem is verbeterd. Zo heeft de draaiknop een rubberen rand waardoor hij makkelijker te bedienen is. Delen van het retentiesysteem zijn ook nieuw ontworpen zodat de helm nog beter en steviger op je hoofd blijft zitten. En er is extra ruimte gemaakt voor lang haar. Voor de veiligheid is het binnenwerk van de helm verstevigd zodat de helm bij een harde val niet in stukken breekt maar je hoofd beschermt. De helm wordt getest volgens hun eigen WG11 protocol. Dit meet bij vallen dat het je hoofd beter beschermt tegen de roterende impact. De helm heeft dan ook geen Mips.

De helm weegt volgens Kask 230 gram in maat M. Je kan kiezen uit 10 kleuren waarbij de grijze mijn voorkeur zou hebben. De prijs van de helm is € 259,-.

Meer info via Kask of de verdeler van Kask

Tags: