Een jaar geleden kwam Cervélo met de Áspero. De gravelbike waarbij de nadruk ligt op snelheid. Björn ondervond tijdens zijn test van de Cervélo Áspero al dat het echt een racer is die niet is gemaakt voor rustige toerritjes. Een gravelbike, of eigenlijk meer een gravelracer.

Meer kleur

Het jaar na de introductie wordt de collectie van de Áspero vernieuwd qua kleuren. De oplettende kijker zal ook zien dat het logo op het balhoofd is aangepast. Daar staat nu het bekende ‘e’-tje van Cervélo, in tegenstelling tot de streep met het gehele logo zoals in de modellen van afgelopen jaar.

De fiets is te koop als frameset, of compleet afgemonteerd. In het overzicht staan meerdere verschillende uitvoeringen en afmontages. Het topmodel, afgemonteerd met SRAM eTap AXS of met Shimano GRX Di2 kosten hetzelfde namelijk € 5.999,-. De versie met Apex is het goedkoopst en heeft als adviesprijs € 3.099,-

Cervélo Áspero frameset

Daarnaast kan je ook kiezen voor een frameset voor de prijs van € 2.499,-. En daarmee heb je veel meer vrijheid, want je kan zelf bepalen hoe je de fiets opbouwt en afmonteert. Het frame is qua specs ongewijzigd ten opzichte van afgelopen jaar. Waar in 2020 alle frames een egale kleur hadden, heeft de nieuwe collectie wat meer variatie. Daarbij ben ik zelf wel erg te spreken over de ‘Seabreeze’ kleurstelling. Bij dit frame loopt het frame van een mooi heldere blauwe kleur via lichtblauw naar wit aan de bovenkant. De logo’s op het frame hebben een iets donkere tint blauw. Iets minder opvallend is de Grey/Seabreeze uitvoering, die onderaan begint met grijs dat overloopt naar wit. De lichtblauwe Seabreeze kleur vindt je terug in de logo’s.

Ben je niet zo’n fan van het kleurverloop kan je ook nog steeds kiezen uit twee egaal gekleurde framesets. De Black/Gold is compleet zwart met gouden logo’s. Ingetogen, maar wel een beetje shiny door het gouden logo. De Red/Carbon uitvoering is een heel chique ogend donkere kleur rood met felrode logo’s.

Meer info via Cervélo