Na bijna 10 jaar ontwikkeling en evolutie is er dan nu de derde generatie van de Megamo Pulse. Met deze mooie woorden begint de introductie door Megamo zelf. Deze Pulse is de wedstrijdfiets van Megamo. Het Spaanse Megamo bestaat alweer sinds 1987 en zetelt in het prachtige Girona. Toch zie je de Megamo fietsen niet zo heel veel hier in het wild. Dat ligt zeker niet aan het uiterlijk, want deze nieuwe Pulse mag er zeker zijn.

De nieuwe Pulse is nog meer aero geworden, maar ook lichter en stijver. Iets wat je uiteraard wil van je nieuwe model die het vorige model opvolgt. Maar hoe hebben ze dit gedaan? Ze hebben verschillend carbon gebruikt voor dit frame. Denk aan Toray T1100, Mitsubishi 46 en 65. Ondanks dat het frame stijf is hebben ze geprobeerd de trillingen er uit te filteren. In cijfers geeft Megamo aan dat deze nieuwe Pulse 6,1% minder luchtweerstand heeft dan het vorige model. Met 40km/u moet dat 12,5 watt schelen.

Als je naar het frame kijkt, zie je inderdaad minimale verschillen. Als je wat langer kijkt dan zijn er toch wel veel verschillen. De voorvork is wat robuuster maar wel meer aero en het balhoofd is aangepast met een inkeping die de luchtstroom beter moet geleiden. Ook is de zadelpen meer aero geworden. De zadelpen zet je nu vast met het schroefje onder je onderbuis. Net even strakker afgewerkt allemaal bij het nieuwe model. Ook volgt de zadelbuis meer het achterwiel.

Het topmodel afgemonteerd met Sram Red AXS en Zipp 353 NSW wielen. Dan betaal je een schappelijke € 10.599,- voor. De modellen kan je ook afgemonteerd met andere groepen vinden, wat de prijs naar beneden laat gaan. Je kan naast de rode versie ook kiezen voor een zwarte, groene of witte.

Meer info via Megamo