Eind oktober lazen we dat LOOK vanaf 2023 fietssponsor van het Franse WorldTour team Cofidis wordt. Zou dit één van de modellen zijn waarop Cofidis volgend jaar gaat koersen? Waarschijnlijk houden ze het bij de bestaande 795 Blade RS of de 785 Huez RS. Maar het Franse merk heeft wel een nieuwe racefiets in het assortiment: de 765 OPTIMUM. Of nou ja, nieuw? LOOK omschrijft de fiets als een lichtgewicht endurance racer en ten opzichte van de vorige versie valt vooral de nette afwerking van de cockpit op. Verder zien we nieuwe kleuren en een vernieuwd balhoofd.

Een allround racefiets

Frederic Caron, productmanager bij LOOK zegt het volgende: “De nieuwe 765 OPTIMUM is de ideale fiets voor zowel dagelijkse ritten als de volgende sportieve uitdaging”. Een allrounder dus. Het vernieuwde frame is gemaakt om trillingen efficiënter te dempen. In de nieuwe cockpit zijn alle kabels weggewerkt, en dat ziet er een stuk netter uit. Doordat de kabels nu volledig intern lopen is de inham in het balhoofd – die de vorige versie had – niet meer nodig en ook dat ziet er strakker uit. Goed om te weten dat de fiets geschikt is voor buitenbanden tot 34 millimeter, voor als je weleens van het verharde fietspad afgaat. Verder heeft het nieuwe frame verzonken, niet zichtbare spatbordbevestigingen.

Het vernieuwde model is leverbaar in 4 kleuren: black satin, chameleon green blue, charcoal metallic satin en metallic true blood satin. Jammer genoeg is elke afmontage maar in één kleur leverbaar, wat er mogelijk voor zorgt dat je moet kiezen tussen je favoriete kleur of afmontage.

Afmontages en prijzen

De 765 OPTIMUM is ook als los frameset leverbaar, met een prijs van € 2.150,-. Ga je voor een complete fiets dan heb je de keuze uit 5 verschillende afmontages: Shimano Ultegra 2×11, Campagnolo Chorus 2×12, Sram Rival Etap 2×12, Shimano 105 DI2 2×12 of Shimano Ultegra DI2 2×12. De prijzen variëren tussen de € 3.790,- en € 6.290,-.

Meer informatie vind je op de website van LOOK.