De gravelcollectie van Shimano is uitgebreid met een gloednieuwe Shimano RX6 fietsschoen voor gravel. Sinds 2019 had Shimano al de RX8 gravelschoen in haar collectie. Daar komt nu een meer vriendelijk geprijsde RX6 bij met een adviesprijs van € 159,99. Zo op het eerste gezicht lijken de schoenen best wel op elkaar, maar door het gebruik van andere materialen hebben ze de prijs weten te drukken.

Zo hebben ze hier gekozen voor een nylon zool die met carbon is versterkt. De rubberen noppen zorgen ervoor dat je grip genoeg hebt wanneer je een stuk op ruiger terrein moet lopen. Lopen moet de schoen sowieso goed doen volgens Shimano. Vandaar dat ze aangeven dat de schoen prima geschikt is voor lange gravelritten, maar ook voor bikepacking-avonturen. Hij is dan ook geschikt voor SPD plaatjes.

Voor de enkele Boa-sluiting hebben ze gekozen voor de L6 versie. Daarnaast zit er op de voorvoet nog een klittenbandsluiting om de schoen goed om je voet te laten aansluiten.

De RX6 is er in een aantal verschillende kleuren waarvan ik de groene het mooist vind. We hebben deze op Eurobike al even mogen aanraken, en ik moet zeggen dat hij er in het echt nog mooier uitziet. De adviesprijs is dus € 159,99 en hij zal in oktober 2022 beschikbaar zijn.

Meer info via Shimano

Comments are closed.