Als ik lees dat er een Special Edition komt wordt ik op een of andere manier toch altijd enthousiast. Schwalbe komt met een speciale uitvoering van de G-One Ultrabite Gravelband. Nadat ik de #DirtyKanzelled reed ben ik nog wat meer van gravel gaan houden. Mijn enthousiasme werd in eerste instantie minder toen ik las dat de band een olijfgroene zijkant heeft. Olijfgroen is niet een kleur waaraan ik denk als je mij vraagt naar een fietsband. Toen ik ze in de handen had moest ik mijn mening al een beetje bijstellen en nu ik ze gemonteerd heb denk ik: Olijfgroen, wat gaaf!

Ultrabite voor Ultragrip

Vorig jaar reed Hendrik met de tubeless G-One Allround en zijn conclusie was dat het ook daadwerkelijk een band is voor de verschillende ondergronden. De Ultrabite uitvoering van deze G-one is gemaakt voor de Die-Hard gravelrijder. Hoe meer offroad, hoe beter en qua profiel lijkt het wat mij betreft wel een cross band. De herkenbare rondjes op het loopvlak zijn er nog steeds. Deze nopjes staan bij de Ultrabite wat verder uit elkaar, zijn hoger en aan de zijkant is het profiel wat grover. Dit zorgt voor extra zekerheid in de bochten, aldus Schwalbe.

Special edition G-One

En nu dus in een speciale olijfgroene uitvoering. Het profiel van de band is gemaakt van het zwarte Addix Compound. Een compound dat Schwalbe heeft ontwikkeld voor een lage rolweerstand maar hoge mate van bescherming. Naast de Limited Olijfgroene band is hij ook verkrijgbaar in het zwart en een beige/bruine skinwall uitvoering. Het maakt niet uit welke kleur je kiest, want ze zijn allemaal tubeless ready. Je kan kiezen uit een 40mm of 50mm brede uitvoering die allebei geschikt zijn voor 700C wielen. Die kleur, dat is een kwestie van smaak. En zoals ik al aangaf, vind ik de olijfgroene band in tweede instantie enorm gaaf. Het past wat mij betreft prima in het sfeertje dat je zoekt als je op je gravelbike stapt!