We kwamen de banden al eerder tegen op foto’s van de gravelbike van Van Nicholas, de Rowtag, waar het groen zo lekker smoelde bij het titanium. Maar de Panaracer LTD Gravelking banden zijn nu ook in een gelimiteerde oplage te koop. En je kan kiezen uit drie kleuren.

Panaracer bestaat al even, want ze zijn opgericht in 1952. Ze zijn nog de laatste bandenfabrikant uit Japan. Je hoort tegenwoorig niet zo heel vaak meer de naam Panaracer vallen, maar ze hebben toch een behoorlijk assortiment. Zo zijn de Gravelking banden er in een aantal versies. De twee versies die in de kleurtjes verschijnen zijn de GravelKing en GravelKing SK. De Gravelking banden hebben een glad profiel en zijn het meest geschikt voor een combinatie van verhard en lichte gravelpaden. De GravelKing SK heeft een geblokt profiel en biedt meer grip op gravel.

Het geblokte profiel doet een beetje retro aan. In combinatie met de groene en beige kleuren wordt dat gevoel bij mij versterkt. Maar misschien komt dat wel omdat mijn opa altijd reed op beige banden. Er reed niks soepeler volgens hem… De blauwe kleur doet weer moderner aan.

De GravelKing banden kun je krijgen in de maten: 700x32c en 700x38c. De GravelKing SK banden zijn er in de maten: 700x32c, 700x38C en 700x43C. Je kunt voor alle banden ook nog eens kiezen uit bruine of zwarte zijkanten. Het gewicht van de banden ligt tussen de 290 en 510 gram. De banden hebben een adviesprijs van € 48,49 per stuk. Maar ze zijn beperkt leverbaar, dus je moet er snel bij zijn.

Bandjes met een kleur zijn een leuke en makkelijke manier om je fiets te pimpen. En bevalt de kleur na een tijdje niet, dan moet je gewoon meer fietsen zodat je er snel weer nieuwe banden op kunt zetten.

Meer info via Panaracer