De Rowtag is niet in een hokje te plaatsen, maar als je er dan toch een stempel op wil plakken is dat volgens Van Nicholas ‘Adventure’. Een fiets waarmee alles mogelijk is, dat is de gedachte achter deze fiets. Gravel, mountainbike, race en toeren.

Rowtag Adventure
Van Nicholas ken je natuurlijk van de titanium frames die ze maken en ook de Rowtag heeft de geborstelde zilveren afwerking. Op het frame zijn meerdere montagepunten voor bagagerekken en spatborden. Op de bovenbuis is er ruimte voor een toolbox en onder het bracket kan een derde bidonhouder worden gemonteerd. De carbon voorvork is mat-zwart en ook deze is voorzien van verschillende nokjes om spatborden of bagagerekken te monteren. Met deze opties is het een fiets waar de bikepacker goed uit de voeten kan. Laat je deze nokjes onbenut heb je een strak en clean raceframe. Mooi detail is ook het uit een stuk gegoten deel bij de bottom bracket.

Deze cleane en strakke look komt ook doordat alle kabels intern lopen en de strakke afwerking van het titanium frame. Bij het balhoofd gaan deze het frame in en het frame is geschikt voor zowel mechanisch als elektronisch schakelen. Daarnaast is er ook ruimte voor het plaatsen van een dropperpost, waarbij de kabel ook intern loopt. De fiets heeft steekassen en flat-mount schijfremmen.

Op de website kan je de fiets naar eigen wens customizen. Via deze tool kan je zelf kiezen hoe het frame verder wordt opgebouwd. Daarbij kan je bijvoorbeeld de keus maken of je 700C wielen of 650B wielen wilt rijden. Voor de avonturiers die voor het ruigere werk gaan, zal een set 650B wielen met 48 mm banden ideaal zijn. De racefiets georiënteerde renner zal sneller kiezen voor 700C wielen met 40 mm banden. Er is trouwens ruimte met 650B wielen voor 50 mm banden en met 700C wielen voor 45 mm banden en dan heb je nog ruimte voor een spatbord ook.

My VanNicholas
De tool om te customizen is erg uitgebreid en ook leuk om zelf mee te puzzelen. Daarbij worden de prijzen direct doorberekend als je voor een andere optie kiest. Een los frame is te koop voor € 2099,- en dat is inclusief de carbon voorvork. Het frame is beschikbaar in de maten XS tot XL. De maat XS is 48 cm en de XL uitvoering is 60 cm.

Een complete Rowtag kan je bestellen vanaf € 3449,-. Deze uitvoering is dan afgemonteerd met de Mechanische Shimano GRX RX400 groepset. Dit is de 2×10 uitvoering met een crankstel met 46/30 voorbladen. De groene Panaracer gravelbanden zijn gemonteerd op de 700C Mavic Allroad wielen.

Van Nicholas heeft op de site nog een aantal complete uitvoeringen staan met bijvoorbeeld de 2×12 SRAM Force eTap AXS groep. Deze is verkrijgbaar vanaf € 4949,-. Je kan dus een van de ‘standaard’ uitvoeringen bestellen, of zelf aan de slag gaan. De Rowtag is leverbaar rond eind januari 2020, dus daarvoor zal je nog even geduld moeten hebben.

Als je de Rowtag met de Force AXS groep gaat upgraden met bijvoorbeeld een set ZIPP 303 Firecrest carbon wielen zal de prijs stijgen naar € 7270,-. De My VanNicholas customize tool maakt dat er zoveel verschillende uitvoeringen en prijzen zijn, dat we die niet allemaal kunnen vermelden.

Meer info via Van Nicholas